Frittata met zoete aardappel, witte kaas en spinaziesalade
Wist je dat zoete aardappel vol beta carotheen (provitamine A = Vitamine A) zit? Dit is goed voor de weerstand, het gezichtsvermogen, beschermt de huid tegen UV schade en draagt bij aan gezonde botten en tanden. Spinazie bevat dan weer weinig calorieën en veel vezels en bovendien barst de groente van vitaminen en mineralen. Kortom, dit gerecht is sowieso een goed idee! Geniet ervan!
Ingrediënten
4 pers. / 45 min. (40 min. oventijd) / veggie / gezond
- 265 gr plantaardige kaasblokjes
- 2 rode uien
- 1 tl venkelzaad
- 400 gr zoete aardappelblokjes
- 6 witte vrije-uitloopeieren
- 50 ml halfvolle melk
- 1 teen knoflook
- 1/2 bakje dille
- 1 1/2 appelciderazijn
- 30 gr pompoenpitten
- 200 gr spinazie
- kruidenolie
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200°C Vet de ovenschotel in met 1 el kruidenolie. Snij de rode uien in parten. Kneus de venkelzaad met het lemmet van een mes. Meng de zoete aardappelblokjes in de ovenschaal met 1 el kruidenolie, de ui en het venkelzaad en rooster ca. 20 min in het midden van de oven. Verlaag de oventemperatuur daarna naar 180°C.
- Klop ondertussen de eieren los met de melk en eventueel zout. Pers de knoflook en meng door het eimengsel. Verdeel de helft van de kaasblokjes en het eimengsel over de ovenschaal en rooster nog ca. 20 min. in het midden van de oven tot het ei is gestold en de frittata mooi bruin is aan de randjes.
- Snijd de helft van de dille fijn. Meng met 3 el kruidenolie, de azijn en peper tot een dressing.
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 5 min. Schud regelmatig om.
- Meng de spinazie met de rest van de kaasblokjes en de dressing. Bestrooi de frittata met de pompoenpitten en de rest van de dille. Snijd de frittata in 4 stukken. Serveer met de salade ernaast.
Bron: www.ah.be/allerhande
0 reacties