5 meest gemaakte make-up fouten

Annelies heeft haar eens mogen uitleven en heeft me opgemaakt volgens de regels van de kunst. NOT. Wat we altijd denken en nooit zeggen. Of wat over ons gedacht wordt en niemand durft zeggen… Dus bij deze: dit is abosluut no go.

1. Oogschaduw

Oogschaduw hoeft echt niet tot aan je wenkbrauw te komen, zeker niet fel gekleurde oogschaduw. Tenzij je gaat voor de Drag Queen look, dan is overdrijven onmogelijk. Een lichte kleur kan je wel gebruiken, geeft als het juist gebruikt is, zeker iets extra. Zet de donkerste kleur ook nooit aan de binnenkant van je oog. Verschillende kleuren maken het interessanter, maar ook hier zit de duivel in de details!

2. Wenkbrauwen

Zelfs bij een donkere wenkbrauw kan een klein beetje poeder extra, een mooiere omlijsting van je oog geven. Toen Maren me dit toonde vorig jaar stond ik versteld dat het zelfs bij mij een extra gaf. Helaas zien we vaak mensen die hier veel te kwistig mee omgaan en hun wenkbrauw helemaal bij tekenen. Zonde. Hier is de naturel look echt wel een extra!

3. Mascara

You only got one shot! Eens je laagje over laagje legt, krijg je klonters en dan plakken ze aan elkaar. Zet een goede, eerste laag, zonder klonters. Cent Pur Cent geeft je de keuze: de gewone die ik nu dagelijks gebruik en de Volumineux.

En vergeet niet lang genoeg te wachten voor je de deur uitgaat: mascara gaat soms af. Niets ‘onnozeler’ dan een zwarte veeg rond je oog. Zeker als je oogleden al wat minder strak staan, is het soms opletten geblazen. En geloof mij: mensen zeggen je dit niet altijd … Hoe ben je zelf?

4. Blush

Akkoord dat je je blush doortrekt richting je oor, maar ook hier niet overdrijven: rode oortjes zijn niet ok. Vermijd ook rondjes te maken met blush, die mode is al lang gepasseerd. Geef wat meer diepgang aan je look door blush juist te gebruiken. Twee belangrijke aspecten: hoe én welke kleur.

5. Lippenstift

Stift de lippen en gebruik hem niet om je lippen voller te maken. Dit valt wél op en komt nogal onhandig over. Beter een dunne mooie lip, dan een dikke geschilderde lip. Nog een gouden tip: geen lippenstift op je tanden! Alle glamour is op die manier in één vingerknip WEG!

Ok … en hoe dan wel?!

Hoe je met de borstels omgaat en welke kleuren het beste passen, daar helpen we je graag bij. Naturel en passend bij JOU is voor ons essentieel. Niets ‘shminkpop’ of cover-star: gewoon de mooiste versie van jezelf.

En op vrijdag 29.11.2019 is het dé dag om langs te komen:

  • Pink Friday van Cent Pur Cent = 20% op alles (buiten de startboxen). Alle info over dit event vind je hier.
  • Boek je privé halfuurtje ‘Start to Shine’ tussen 10u en 20u (loopt aardig vol!). Boek hier.
  • Of kies voor de Make-Up XL (2u)en leer echt in groep van 8 hoe je de borstels gebruikt. 16.30 en 19.00. Boek hier.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola Wil jij een gezond en snel ontbijt? Wij hebben het perfecte recept voor jou! Granola kan je in het weekend makkelijk zelf maken en voorbereiden. Goed afgesloten blijft die wel 2 weken houdbaar! In de week bereid je dan snel jouw...

Lees meer
Ratatouille ovenschotel

Ratatouille ovenschotel

Ratatouille ovenschotel Keek jij ook wel eens naar die film Ratatouille en dacht je "Dat ziet er zo délicieux uit, ik wil dat ook op mijn bord"? Wel het is zo gemakkelijk en ook nog eens super gezond! Voor deze ovenschotel verzamel jij al jouw favoriete groenten zoals...

Lees meer
Kikkererwten en Paprika’s met Warme Chili-Tahin

Kikkererwten en Paprika’s met Warme Chili-Tahin

Kikkererwten en Paprika's met Warme Chili-Tahin Een heerlijke maaltijdsalade die je zo kan klaarmaken in de oven, zonder veel afwas! Kikkererwten zijn één van de meest eiwitrijke peulvruchten. Daarom zijn ze een goede vervanger voor vlees, zoals in dit vegetarisch...

Lees meer