Even opladen op mijn manier

Na een workshop ‘Kom tot Rust’ ben ik natuurlijk doordrongen van tijd nemen voor mezelf, zet die to do’s even opzij, niets ‘moet’ etc. Dus verwonderlijk is het niet, dat ik na de lunch actie neem: ik trek het bos, even opladen.

Boswandelingen

Toen ik bijna twee jaar geleden thuis viel door te weinig rustpunten in te bouwen, heb ik heel veel gehad aan mijn boswandelingen. Gewoon, rond dwalen. Geen besef van tijd, de gedachten los laten en wandelen. Rondkijken en de natuur bewonderen.

Ik heb mij voorgenomen toen ik halftijds met Kokoro begon begin dit jaar, om dit minstens twee keer per week te blijven doen. En ook ik slaag er niet altijd in om goede voornemens vol te houden. De ‘drukdrukdruk’ is er tussen gekomen.

Dus vandaag, na de soep, het bos in. Net zoals twee jaar geleden heb ik een mooi plekje uitgezocht met een schitterend uitzicht op het bladerdak. En ik leg mij neer. Inderdaad, je leest het goed: ik ben op de vieze, vuile grond in het bos gaan liggen met mijn propere kleren aan.

Het was geweldig. De kleurtinten, de geluiden en de frisse lucht. Ik weet al wat ik ga noteren in mijn dankbaarheidsschriftje vandaag! En ik ben weer helemaal frist voor de uitdagende denkoefening die nog op de agenda staat.

PS: De kans is groot dat ik het dit weekend opnieuw doe. Met de kinderen. Jong geleerd, is oud gedaan!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola Wil jij een gezond en snel ontbijt? Wij hebben het perfecte recept voor jou! Granola kan je in het weekend makkelijk zelf maken en voorbereiden. Goed afgesloten blijft die wel 2 weken houdbaar! In de week bereid je dan snel jouw...

Lees meer
Ratatouille ovenschotel

Ratatouille ovenschotel

Ratatouille ovenschotel Keek jij ook wel eens naar die film Ratatouille en dacht je "Dat ziet er zo délicieux uit, ik wil dat ook op mijn bord"? Wel het is zo gemakkelijk en ook nog eens super gezond! Voor deze ovenschotel verzamel jij al jouw favoriete groenten zoals...

Lees meer
Kikkererwten en Paprika’s met Warme Chili-Tahin

Kikkererwten en Paprika’s met Warme Chili-Tahin

Kikkererwten en Paprika's met Warme Chili-Tahin Een heerlijke maaltijdsalade die je zo kan klaarmaken in de oven, zonder veel afwas! Kikkererwten zijn één van de meest eiwitrijke peulvruchten. Daarom zijn ze een goede vervanger voor vlees, zoals in dit vegetarisch...

Lees meer