Even opladen op mijn manier

Na een workshop ‘Kom tot Rust’ ben ik natuurlijk doordrongen van tijd nemen voor mezelf, zet die to do’s even opzij, niets ‘moet’ etc. Dus verwonderlijk is het niet, dat ik na de lunch actie neem: ik trek het bos, even opladen.

Boswandelingen

Toen ik bijna twee jaar geleden thuis viel door te weinig rustpunten in te bouwen, heb ik heel veel gehad aan mijn boswandelingen. Gewoon, rond dwalen. Geen besef van tijd, de gedachten los laten en wandelen. Rondkijken en de natuur bewonderen.

Ik heb mij voorgenomen toen ik halftijds met Kokoro begon begin dit jaar, om dit minstens twee keer per week te blijven doen. En ook ik slaag er niet altijd in om goede voornemens vol te houden. De ‘drukdrukdruk’ is er tussen gekomen.

Dus vandaag, na de soep, het bos in. Net zoals twee jaar geleden heb ik een mooi plekje uitgezocht met een schitterend uitzicht op het bladerdak. En ik leg mij neer. Inderdaad, je leest het goed: ik ben op de vieze, vuile grond in het bos gaan liggen met mijn propere kleren aan.

Het was geweldig. De kleurtinten, de geluiden en de frisse lucht. Ik weet al wat ik ga noteren in mijn dankbaarheidsschriftje vandaag! En ik ben weer helemaal frist voor de uitdagende denkoefening die nog op de agenda staat.

PS: De kans is groot dat ik het dit weekend opnieuw doe. Met de kinderen. Jong geleerd, is oud gedaan!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Voel je terug 6

Voel je terug 6

Kinderlijke nostalgie Want daar komt het volgens velen op neer. Een verlanglijstje maken. Nog net niet knippen uit een boekje en plakken. Nog net geen brief schrijven en vertellen waarom je al dan niet in aanmerking komt voor iets zoets. De voorbereiding van de Winter...

Lees meer
Elk onze eigen weg

Elk onze eigen weg

Als het op is. Laat me met de deur in huis vallen, want de suspense opbouwen, gaat het niet minder hard maken of minder definitief. Vincent en ik gaan uit elkaar, onze wegen scheiden, het is op. We vierden onze 20 jaar samen dit jaar, onze 11 jaar getrouwd, maar we...

Lees meer
Lanceren, af of niet.

Lanceren, af of niet.

Perfectly imperfect Nee, de site is niet af. Er staan mogelijk nog schrijffouten in. En ja, op de "esthetiek" pagina's missen nog foto's. En nee, hij is nog niet binnenste buiten, onderst boven gekeerd. Hij is dus niet perfect. Net zoals alles in het leven, elke dag....

Lees meer