En zo geschiedde … #yogainhetpark

In den beginne was er een zotte vraag

“Seg, ik heb een zot idee, hopelijk kan jij mij terug wat kalmeren.”Zo sprak Hilde De Baerdemaeker- Illie – op een zonnige lentedag in 2017. Zoals je kan vermoeden, kenden we elkaar nog niet zo heel goed. Anders had Illie geweten, dat dit niet tot mijn kwaliteiten behoorde. Ik ben ook iemand met zotte ideeën die gekalmeerd moet worden zo af en toe.

Maar er was niemand bij ons. Enkel wij twee in de auto, gevaarlijk eigenlijk zo bleek. Met een ondeugdende glimlach was het idee dus snel beklonken: yoga in het park was geboren!

De eerste editie

September 2017 ging de eerste editite door. Het goede doel was de Oude Abdij omdat wij te gast waren in het mooie park. Gezien er – net zoals dit jaar – geen inschrijvingen nodig zijn, wisten we dus echt niet wat we mochten verwachten. Klein hartje, wat nerveus staan we in het park te wachten. “Ik denk dat we bij 20 mensen van een succes mogen spreken. Dan mogen we al blij zijn”

En beetje bij beetje, van achter de struik rechts, van onder de boom links, van overal komen de vrolijke mensen met een matje onder de arm. Het is ongelooflijk, want de allereerste editie zijn we met 101 – ons 2 bijgerekend. Een mega succes, vooral naar uitwerking op de groep. Wat een heerlijk gevoel!

De spits was eraf

2018 zamelden we geld in voor de Scouts van Kortenberg en in 2019 gaven we een mooie cheque aan Natuurpunt. Vorig jaar gaven we forfait, we weten allemaal waarom. De traditie werd op pauze gezet. Dit jaar is heel lang een vraagteken gebleven. Geen van ons twee leek erover te willen beginnen…

Het is ook echt niet evident geweest. Alle twee hebben we een best pittige periode achter de rug. Eerlijk gezegd: we zitten er nog helemaal in. Wat natuurlijk deels samenhangt met die gedreven ingesteldheid.

Zijden draadje

Het is eigenlijk pas vorige week dat ik – door licht gepush van Uli, onze nieuwe marketing manager – een bericht stuur naar Illie: “Seg, ik krijg vragen over yoga in het park … tot voor kort dacht ik ‘wanneer moet dat nog?!’ maar door Pascale haar laatste les denk ik misschien toch 1?”. Het antwoord was in zelfde lijn : “Ik wil mijn rugje daar niet mee belasten, ben nog niet helemaal top. Wil wel rustige flow misschien…” En dan volgde een spraakbericht vol energie en speels enthousiasme. Op minder dan 20 minuten hadden we een volle agenda voor september. Waar een wil is, is er een yogales in het park!

Jij komt toch ook?

Of je nu graag yoga doet, het nog nooit deed en eens wil proeven, misschien ben je Unicef fan of fan van het park van Kortenberg, wat het ook is: kom af. Easy going, zeer toegankelijk, wat speel, vooral mildheid en zachtheid. En bijpraten in de zon erna, want ze geven prachtig weer. Zoals altijd als we yoga in het park doen, dat weten de ‘anciens’!

Alle info vind je hier. 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

RainPharma Shake Mousse

RainPharma Shake Mousse

RainPharma Shake Mousse Mmmh zo een lekkere chocolade mousse, of misschien een ander smaakje? Wat dacht je van een yoghurt of bananen mousse? RainPharma heeft een simpel recept zodat jij een heerlijke en gezonde mousse kan maken in een smaak naar keuze! Ingrediënten 2...

Lees meer
Opfrissing van de supplementen

Opfrissing van de supplementen

We moeten het toegeven, ondertussen heeft Rainpharma al een behoorlijk plaatje aan voedingssupplementen. We zetten ze in voor huidverbetering, tijdens het Smart Nutrition Project, tijdens Balance Program, voor meer energie, minder stress en beter slapen, ...  Hier...

Lees meer
5 tips voor blijvend resultaat

5 tips voor blijvend resultaat

Holderdebolder "Ik start straks" is een zin die we wel eens horen van mensen die eindelijk op het punt zijn dat ze absoluut actie willen nemen.  Ze hebben beslist dat ze iets aan hun voedingsschema willen veranderen, ze willen meer energie, beter slapen, ongezonde...

Lees meer