En zo geschiedde … #yogainhetpark

In den beginne was er een zotte vraag

“Seg, ik heb een zot idee, hopelijk kan jij mij terug wat kalmeren.”Zo sprak Hilde De Baerdemaeker- Illie – op een zonnige lentedag in 2017. Zoals je kan vermoeden, kenden we elkaar nog niet zo heel goed. Anders had Illie geweten, dat dit niet tot mijn kwaliteiten behoorde. Ik ben ook iemand met zotte ideeën die gekalmeerd moet worden zo af en toe.

Maar er was niemand bij ons. Enkel wij twee in de auto, gevaarlijk eigenlijk zo bleek. Met een ondeugdende glimlach was het idee dus snel beklonken: yoga in het park was geboren!

De eerste editie

September 2017 ging de eerste editite door. Het goede doel was de Oude Abdij omdat wij te gast waren in het mooie park. Gezien er – net zoals dit jaar – geen inschrijvingen nodig zijn, wisten we dus echt niet wat we mochten verwachten. Klein hartje, wat nerveus staan we in het park te wachten. “Ik denk dat we bij 20 mensen van een succes mogen spreken. Dan mogen we al blij zijn”

En beetje bij beetje, van achter de struik rechts, van onder de boom links, van overal komen de vrolijke mensen met een matje onder de arm. Het is ongelooflijk, want de allereerste editie zijn we met 101 – ons 2 bijgerekend. Een mega succes, vooral naar uitwerking op de groep. Wat een heerlijk gevoel!

De spits was eraf

2018 zamelden we geld in voor de Scouts van Kortenberg en in 2019 gaven we een mooie cheque aan Natuurpunt. Vorig jaar gaven we forfait, we weten allemaal waarom. De traditie werd op pauze gezet. Dit jaar is heel lang een vraagteken gebleven. Geen van ons twee leek erover te willen beginnen…

Het is ook echt niet evident geweest. Alle twee hebben we een best pittige periode achter de rug. Eerlijk gezegd: we zitten er nog helemaal in. Wat natuurlijk deels samenhangt met die gedreven ingesteldheid.

Zijden draadje

Het is eigenlijk pas vorige week dat ik – door licht gepush van Uli, onze nieuwe marketing manager – een bericht stuur naar Illie: “Seg, ik krijg vragen over yoga in het park … tot voor kort dacht ik ‘wanneer moet dat nog?!’ maar door Pascale haar laatste les denk ik misschien toch 1?”. Het antwoord was in zelfde lijn : “Ik wil mijn rugje daar niet mee belasten, ben nog niet helemaal top. Wil wel rustige flow misschien…” En dan volgde een spraakbericht vol energie en speels enthousiasme. Op minder dan 20 minuten hadden we een volle agenda voor september. Waar een wil is, is er een yogales in het park!

Jij komt toch ook?

Of je nu graag yoga doet, het nog nooit deed en eens wil proeven, misschien ben je Unicef fan of fan van het park van Kortenberg, wat het ook is: kom af. Easy going, zeer toegankelijk, wat speel, vooral mildheid en zachtheid. En bijpraten in de zon erna, want ze geven prachtig weer. Zoals altijd als we yoga in het park doen, dat weten de ‘anciens’!

Alle info vind je hier. 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Karen vertelt over ‘haar jaar van waarheid’

Karen vertelt over ‘haar jaar van waarheid’

Karen volgde Kokoro al een hele tijd, vooral dan voor haar verzorgingsproducten. Nadat ze meer geïnformeerd was over het Rainpharma programma en de campagne #teambalance hakte ze de knoop door en maakte een afspraak bij Kokoro Kortenberg. 2021 werd voor haar het jaar...

Lees meer
Heverlee Baby!

Heverlee Baby!

Coming soon Woensdag 1 september is ook voor Kokoro een nieuw begin, een nieuwe start, een nieuw hoofdstuk, want er gaat een extra winkel open: Heverlee. En op dit idee, broeden we al een jaar. "We" in dit verhaal, is Leen en ikzelf. Lees even mee vanwaar deze extra...

Lees meer