Elk onze eigen weg

Als het op is.

Laat me met de deur in huis vallen, want de suspense opbouwen, gaat het niet minder hard maken of minder definitief. Vincent en ik gaan uit elkaar, onze wegen scheiden, het is op. We vierden onze 20 jaar samen dit jaar, onze 11 jaar getrouwd, maar we zijn uit elkaar gegroeid. Het hoofdstuk eindigt plat in het midden van het verhaal.

Ik laat hier in de blogs heel vaak diep naar binnen kijken wat er bij mij gebeurt en beweegt, omdat kwetsbaarheid mogelijk anderen inspireert om te zoeken naar wat er juist kraakt, kronkelt, woelt. Omdat het moed vraagt op ontdekkingstocht te gaan in de emotionele wervelwind. Deze keer ga ik dat niet doen. Het is te vers, het is te rauw, het is te persoonlijk en het is niet enkel mijn emotie en het zijn niet enkel mijn zielenroerselen.

Daarom deze blog

Waarom ik het dan toch neerschrijf? Omdat jullie het verdienen dit te weten en omdat wij het niet verdienen om het verhaal telkens opnieuw te doen. Niets zwaarder dan ons af te vragen bij iedereen die we zien: ‘weten ze het?’. Als we je tegenkomen, willen we ook liefst over iets anders praten, zeker in professionele context. Tijdens je bezoek in de winkel, laat het ons vooral over de toekomst hebben, ok?

We trachten vooral dankbaar te zijn voor alle mooie jaren, alle herinneringen en de prachtige dochters die we samen hebben. Daar trekken we ons aan op, net zoals aan de vele vrienden die ons ondersteunen in deze turbulente periode.

Dus

De timing is rotslecht, de gevolgen nog niet helemaal gekend en toch komt ook dit goed, uiteindelijk. Zoals je vermoedt, is samenwerken niet mogelijk om ons gemeenschappelijk doel te bereiken: in vrede uit elkaar gaan en de toekomst samen apart tegemoet gaan, alleen al voor onze schatten van meisjes. Dus Vinne zal je amper nog zien bij Kokoro. Daarnaast is Kokoro op zoek naar een nieuw onderkomen in Kortenberg. Alle tips zijn welkom.

Part of the game

Ook dit is deel van het leven. Deel van de imperfecte perfectie. We verwerken dit liefst van al achter de schermen en we hopen hier op je begrip voor onze privacy.

Ik kijk ernaar uit je met – spreekwoordelijke – open armen te verwelkomen. Waar ik zit, dat is een zoektocht nu er 3 plaatsen zijn. Daarom net dat we een breed team hebben (ontdek ze hier allemaal). Een voor één  het hele staan ze klaar om je te woord te staan én te begeleiden. Naar een next level of gewoon met je huiswerk voor de Wintershopping.

24 Reacties

 1. Sofie

  It’s life ! Niemand is vrij gespaard voor deze dingen . Niet leuk maar , beslissing nemen en vooruit gaan . Ieder zijn eigen pad en met zorg voor jullie kids .

  Ik wens jullie allebei heel veel sterkte , moed en toch plezier af en toe in dit nieuw onbekend hoofdstuk . Alles is mogelijk in het leven , mogelijk gaat ook en daarna weer opstaan en er staan

  Antwoord
  • Sofie Verheirstraeten

   Dank je Sofie!

   Antwoord
 2. Femke Ruelens

  Oh my God Sofie! I’m shocked! Ik sta hier letterlijk met open mond en tranen in de ogen dit te lezen… Ongelofelijk… Jullie zo’n power couple, precies altijd 2 handen op 1 buik, professioneel precies kei goed op elkaar afgestemd. Maar ik begrijp dat je het er niet meer over wil hebben na dit. Ik wens jullie beide super veel succes/moed zowel privé als professioneel!

  Antwoord
  • Sofie Verheirstraeten

   Dank je Femke!

   Antwoord
 3. Ann

  Beste Sofie,

  Heel jammer!
  Moedig van jou om dit neer te schrijven.
  Ik wens jullie allebei veel moed om dit te verwerken en een
  nieuwe start te nemen!

  Groetjes,
  Ann

  Antwoord
  • Sofie Verheirstraeten

   Dank je Ann!

   Antwoord
  • Sonia

   Lieve Sofie, Vinne en meisjes,
   Wat erg voor jullie gezin! 🥺Wat moedig om dit met ons te delen en tegelijkertijd slim. Want telkens de confrontatie… Ik wens jullie heel veel moed, succes om jullie nieuwe leven te organiseren, te leiden en jullie weg te gaan. Ook dit lukt jullie ook! Veel lieve warme knuffels.❤️🍀🥰

   Antwoord
   • Sofie Verheirstraeten

    Dank je Sonia!

    Antwoord
 4. Van Simaeys Catherine

  Lieve Sofie,
  Men denkt altijd ‘het is voor het leven’ maar voor één of andere reden loopt het mis na 10, 20, of 30 jaar. Dit wil niet zeggen falen maar gewoon zoals je zegt uit elkaar groeien. Het mooiste waarin jullie geslaagd zijjn , jullie kinderen en dat zal zo blijven. Heb hetzelfde meegemaakt en het heeft mij sterker gemaakt na veel twijfels en verdriet. Kijk vooruit en neem alle mooie herinneringen mee. Het leven is soms hard maar oh zo mooi en we moeten genieten van elke dag dat we gezond zijn. Ben er zeker als je nood hebt aan een babbel ooit. Je bent een pracht van een vrouw en dat meen ik echt. Veel liefs ❤️

  Antwoord
  • Sofie Verheirstraeten

   Dank je Catherine!

   Antwoord
   • Lief vandeperre

    Lieve Sofie,

    Het vraagt moed om dit te delen.

    Je hart blijven volgen.

    Veel liefs
    Lief

    Antwoord
    • Sofie Verheirstraeten

     Dank je Lief!

     Antwoord
 5. Chris Taes

  Lieve Sofie

  Het leven loopt niet altijd over rozen. De moed en de durf die je hebt om deze levensfase in alle openheid te beschrijven en ze te delen, bewijst dat het mogelijk is om op een ‘menselijke’ manier met dit soort situaties om te gaan.
  Veel moed en succes gewenst aan jou en aan Vinne.

  Hartelijke groet

  Chris

  Antwoord
  • Sofie Verheirstraeten

   Dank je Chris, doet allemaal deugd om te lezen ook.

   Antwoord
 6. Sabine Van Der Bracht

  Dag Sofie,

  Dit is het leven met “ups en downs”.
  Dit is jullie keuze;
  De tijd zal uiteindelijk wel uitmaken hoe jullie elk verder gaan met jullie leven.
  Dit alles is een leerschool en een mooie ervaring om op terug te blikken maar vooral om vooruit te gaan in het leven.
  Het ga jullie goed alle 4.
  Liefs
  Sabine

  Antwoord
  • Sofie Verheirstraeten

   Dank je Sabine voor je lieve woorden.

   Antwoord
 7. Lim valerie

  Dag Sofie,
  Nooit gedacht!
  Ik vindt het prachtig hoe je het aanpakt, hoe je het neerpent . Een ander weg nemen kan iedereen overkomen. Ik wens u veel positieve energie op uw nieuwe pad.
  Valerie Lim

  Antwoord
  • Sofie Verheirstraeten

   Dank je

   Antwoord
 8. Joke mortier

  Sofie!
  Wanneer levensritmes van partners niet meer matchen stopt je innerlijke groei en vergt het heel wat moed om voor jezelf te kiezen.
  En zoals Maya Angelou dit zo mooi verwoordde: “whatever you want to do, if you want to be great at it, you have to love it, and be able to make sacrifices for it!
  Koester jullie mooie momenten en omwentel ze met dankbaarheid. Het verwarmt het hart.🌷♥️
  En veel zout in je bad .. ☺️

  Antwoord
  • Sofie Verheirstraeten

   Dank je Joke! Mooie woorden van Maya, as always <3

   Antwoord
 9. Ilse

  Mooi verwoord. Ik wens jullie allebei veel sterkte voor de komende tijd. Het is hard, heel hard. Maar je komt erdoor. Mijn ex (na 23j huwelijk) is nu mijn beste vriend..neem jullie tijd en blijf fair.. dan kan je met dankbaarheid jullie tijd samen beschouwen en uitkijken naar de toekomst..

  Antwoord
  • Sofie Verheirstraeten

   Bedankt Ilse, leuk te lezen dat het allemaal kan!

   Antwoord
 10. An Jacobs

  Vincent en Sofie,
  Het gaat jullie beiden goed.
  Zorg goed voor jullie meiden,
  goed voor jezelf en
  toch ook voor elkaar, als ouders.
  Tijd om te rouwen om wat was
  met af en toe een blikje vooruit.
  Liefs

  Antwoord
  • Sofie Verheirstraeten

   Dank je voor je mooi woorden An.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola Wil jij een gezond en snel ontbijt? Wij hebben het perfecte recept voor jou! Granola kan je in het weekend makkelijk zelf maken en voorbereiden. Goed afgesloten blijft die wel 2 weken houdbaar! In de week bereid je dan snel jouw...

Lees meer
Ratatouille ovenschotel

Ratatouille ovenschotel

Ratatouille ovenschotel Keek jij ook wel eens naar die film Ratatouille en dacht je "Dat ziet er zo délicieux uit, ik wil dat ook op mijn bord"? Wel het is zo gemakkelijk en ook nog eens super gezond! Voor deze ovenschotel verzamel jij al jouw favoriete groenten zoals...

Lees meer
Kikkererwten en Paprika’s met Warme Chili-Tahin

Kikkererwten en Paprika’s met Warme Chili-Tahin

Kikkererwten en Paprika's met Warme Chili-Tahin Een heerlijke maaltijdsalade die je zo kan klaarmaken in de oven, zonder veel afwas! Kikkererwten zijn één van de meest eiwitrijke peulvruchten. Daarom zijn ze een goede vervanger voor vlees, zoals in dit vegetarisch...

Lees meer