Een tikkeltje volwassener

Geen nood!

Ik geloof nog elk woord van Peter Pan (Growing up is a trap!) maar laten we een kat een kat noemen: op bijna 5 jaar Kokoro is er veel veranderd. Je kan perfect georganiseerd en verantwoordelijk zijn, zonder saai, droog en kort te zijn. Hard werken en de lat hoog leggen, kan ook al lachend en huppelend én soms eens kruipend en vloekend.

Bijgeschaafd

Ta da da daaaaa: een nieuw hartje! Dankzij de hele coronagolf die ons bootje en de bemanning goed getest heeft, ben ik klaar om naar een nieuw hartje over te gaan. Minder roos, minder rond, wel milder, rustiger, sterker. Want dat is hoe wij uit deze storm op zee gekomen zijn. Niet minder vrolijk, wel milder en bewuster van de “kleine gelukskes”.

Over de naam en de baseline:

Waarom een hartje?

Kokoro is Japans voor hart, verder hoef je het niet te zoeken. Dus als je op reis gaat, waar ook, wedden dat je een sushibar tegenkomt die ‘Kokoro’ heet? Doe me een plezier, neem een foto en deel hem met ons.

Nu leuk dat het Japans is, maar hoe kwam ik erop? Ik heb het ergens gelezen, in één van de tientallen boeken die ik las tussen burn-out en opstart, maar ik weet eerlijk gezegd niet meer waar. Ik vernam later dat Kokoro ook een boekklassieker is in Japan (zoals “Eline Vere” of “Kaas” bij ons), maar van het boek zelf was ik minder fan.

Basis

Op het moment dat je niet weet van welk hout pijlen maken of als je het noorden kwijt bent, is de basis altijd: luister naar je hart. De basis is de moeilijkste stap, rust brengt je daar. Zo kwam ik aan de allereerste baseline ‘Leef naar je hart’. Dat paste toen, net zoals het krabbel-hartje. Het was nog pril, zoekende.

Spring jij mee?

In plaats van heel alleen, zijn we nu met 5 fulltimers die je met raad en daad bijstaan en daar mag je nog 6 freelancers bijtellen. Ondertussen hebben we een totaal aanbod om niet alleen naar je hart te luisteren, maar ook voluit te leven. Vandaar dat er nu onder ons logo ‘Spring mee’ staat. Spring jij mee naar een betere versie van jezelf? Naar elke dag ééntje voor in je dagboek? 😉 Hier lees je meer.  

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Elk onze eigen weg

Elk onze eigen weg

Als het op is. Laat me met de deur in huis vallen, want de suspense opbouwen, gaat het niet minder hard maken of minder definitief. Vincent en ik gaan uit elkaar, onze wegen scheiden, het is op. We vierden onze 20 jaar samen dit jaar, onze 11 jaar getrouwd, maar we...

Lees meer
Lanceren, af of niet.

Lanceren, af of niet.

Perfectly imperfect Nee, de site is niet af. Er staan mogelijk nog schrijffouten in. En ja, op de "esthetiek" pagina's missen nog foto's. En nee, hij is nog niet binnenste buiten, onderst boven gekeerd. Hij is dus niet perfect. Net zoals alles in het leven, elke dag....

Lees meer
VACATURE: Mr Proper of Mrs Picobello

VACATURE: Mr Proper of Mrs Picobello

Ben jij onze reddende engel? Is voor jou orde en netheid van levensbelang en zie je telkens weer verbeterpunten voor de toekomst, dan zou jij wel eens onze reddende engel kunnen zijn! Voor Kokoro is de service en de persoonlijke benadering, behandeling en de beleving...

Lees meer