Op dagen dat ik mij lichamelijk moe voel, probeer ik altijd te eten volgens het principe van de regenboog.
Ik zoek mij alle mogelijke groenten uit tot ik alle kleuren heb gevonden. Nori -wraps met tofu is één van mijn favorieten op wat donkerdere dagen.Een combinatie rauwe groenten met zeewier & portie plataardige proteïne!
Lies van de Velde – orthomoleculair diëtiste
Ingrediënten voor +- 4 wraps:
- 4 nori-vellen
- 1 wortel
- ½ komkommer
- ½ avocado
- ½ rode paprika
- ½ gele paprika
- 125g tofu
- 70g ongekookte (bruine) rijst of 200g konjacrijst
- 10 el tamari (glutenvrije sojasaus)
- 2 el tahin
- ½ mango
Verwarm de oven op 180° en zet een pot water op het vuur. Snij de tofu in dunne plakjes en meng ze samen met de soyasaus in een potje. Verdeel de tofu over een bakplaat (met bakpapier) en zet het in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20 minuutjes Wanneer het water kookt voeg je de rijst toe. Je kijkt naar de verpakking hoelang deze nodig heeft.
Voeg bij de rest van de sojasaus, tahin toe en meng door elkaar. (Als dit te zuur/zout is kan je eventueel nog aanvullen met een extra lepeltje ahornsiroop)
Snij de groentjes & de mango in dunne reepjes en verdeel ze op een bord zodat je er makkelijk mee kan werken.
Wanneer de rijst klaar is giet je deze af met koud water en doe je het soja-tahinsausje erdoor.
Wanneer alles klaar is leg je een nori -vel op een houten plank in ruitvormIn het midden van het vel voeg je alles toe.
Plooi nu het onderste driehoekje naar binnen. Vervolgens de 2 zijkanten en rollen maar!
Het pakketje kan je nog een doormidden halen en kan je mooi zien wat erbinnen in zit.
TIP: Wat extra opgelegde rode ui of andere groentjes smaken hier ook heerlijk bij!
0 reacties