Dream. Plan. Wijle weg.

It always seems impossible until it’s done. ~ Nelson Mandela

Hoewel ik zeker ben dat  Mandela het had over grote wereldverbeterende dingen, gebruik ik hem hier toch. Toen ik in april 2017 aankondigde dat ik vier hele weken met het gezin op reis wou, kreeg ik alleen maar te horen hoe absurd het was. Voor de zaak, tenzij ik failliet wou, maar ook voor mijn man die niet zoveel ‘verlof had staan’.

Ik herinner mij ook dat toen vrienden zelfs 8 weken (!) naar Australië trokken, ze ook te horen kregen ‘ja, jullie krijgen dat geregeld, maar wij …’. Dan lijkt de uitspraak van Mandela mij niet zo gek in deze context ook. Les excuses sont faites pour s’en servir, maar wat als je daardoor geweldige avonturen mist?

De bron van al het kwaad

Met Pasen vorig jaar trokken we een week met een mobilhome door het zuiden van Spanje en de absolute vrijheid vond ik fantastisch. Het was een totaal andere manier van reizen, veel intenser, meer avontuur en voor ieder wat wils. Ik was besmet. “Als we deze zomer Kokoro kunnen rechthouden ondanks dat ik 6 weken weg ben (4 weken yoga opleiding, 2 weken vakantie met de familie) dan gaan we 6 weken rondtrekken met zo een ding.” There you go, I said it. Waar Vinne toen nog draaide met zijn ogen en zei hoe onrealistisch ik was, kijkt hij nu mee uit naar ons grote avontuur van 4 weken. Geen 6 weken, eerst zien wat 4 weken geeft. Water en wijn verhaal 😉

Wat is er mogelijk als …

Er zijn enkele overtuigingen die ons zijn aangeleerd van jongs af aan, maar daarom zijn ze niet waar of helpen ze niet om ons leven memorabel te maken. Eentje daarvan is dat we ‘hard moeten werken’ en ‘rusten kan je op pensioen’, dat leeft nog meer bij zelfstandigen. Want dichtdoen is geen inkomsten natuurlijk. En bij werknemers is vier weken voor de meesten hun totaal jaarverlof. Dus toen ik sprak van onze 4 weken droom, werden er ogen getrokken.

Waarom zou het niet kunnen? Ik wist dat de boel moest blijven draaien en waar de kritische punten lagen en die ging ik oplossen. Stel jezelf eens de vraag, waarom zou het niet kunnen voor jou? En als je dat hebt opgelijst, hoe kan je deze dingen verhelpen? Zo ga je verder tot je ziet dat het wel mogelijk is. Wat is het aller-aller ergste dat er kan gebeuren? Ook een heel effectieve manier om elke (of toch de meeste) angst te ontkrachten trouwens.

Kokoro blijft open de hele zomer

Voor yoga was het al snel duidelijk dat er geen issue was met Pascale en Virginie die in het jaar ook al les geven. Het is even spannend geweest voor de zaterdagopeningen en de dieetopvolgingen omdat Kari ook op vakantie is, maar ook die ideale oplossing is op ons pad gekomen (toeval? ;)).

Barbara, de zus van de ‘bezieler’ van RainPharma zelf, met jarenlange ervaring van bij Body Centrum in Leuven, neemt de fakkel over tijdens deze 4 weken. Je kan niet in betere handen zijn!

Dus je blijft bij Kokoro terecht kunnen voor al je vragen, yogalessen, producten, …

 • Yoga : Pascale is hele zomer aanwezig en zij neemt alle communicatie over, pascale@kokoro.be
 • Winkel en dieetopvolgingen: barbara@kokoro.be
 • Webbestellingen:  loopt vrolijk verder, mogelijk niet de volgende dag bij jou zoals nu, maar we spelen kort op de bal.

En natuurlijk blijven we bereikbaar (mits wat vertraging), Kokoro is nu eenmaal onze derde dochter!

Wijle weg

Op 20 juli mogen we de mobilhome gaan halen en na de middag begint onze roadtrip. Via Instagram sofie.vhs zal je wat van onze avonturen kunnen volgen. Wie weet hier en daar een blog met één of ander inzicht dat ik krijg onderweg 😉

Waar droom jij stiekem van maar is een absolute ‘no no’ door één of andere – eigenlijk absurde – overtuiging? Wat houdt je tegen? Luister naar Nelson Mandela, een zéér wijze man 🙂

2 Reacties

 1. Katelijn

  Hi Sofie, leuk om je motivatie te lezen. Zoveel energie, positivisme en herkenbare items. Je streeft ‘gewoon’ je dromen na, zonder dat alle vooroordelen die je pad kruisen het van je afpakken. Heel knap! Een hele fijne vakantie met Vincent en de meisjes, het zal een fantastische trip worden, veel mooie en leuke herinneringen. Geniet ervan!

  Antwoord
 2. Loyens Sonia

  Sofie, Vinne en kids, we wensen jullie een hele fijne en deugdoende vakantie.
  Sofie, je brengt ons heel wat bij, zo ook nu weer… Niets is onmogelijk, als je er maar in geloofd!! Dank je wel voor de wijze raad!
  Liefs, Sonia

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola Wil jij een gezond en snel ontbijt? Wij hebben het perfecte recept voor jou! Granola kan je in het weekend makkelijk zelf maken en voorbereiden. Goed afgesloten blijft die wel 2 weken houdbaar! In de week bereid je dan snel jouw...

Lees meer
Ratatouille ovenschotel

Ratatouille ovenschotel

Ratatouille ovenschotel Keek jij ook wel eens naar die film Ratatouille en dacht je "Dat ziet er zo délicieux uit, ik wil dat ook op mijn bord"? Wel het is zo gemakkelijk en ook nog eens super gezond! Voor deze ovenschotel verzamel jij al jouw favoriete groenten zoals...

Lees meer
Kikkererwten en Paprika’s met Warme Chili-Tahin

Kikkererwten en Paprika’s met Warme Chili-Tahin

Kikkererwten en Paprika's met Warme Chili-Tahin Een heerlijke maaltijdsalade die je zo kan klaarmaken in de oven, zonder veel afwas! Kikkererwten zijn één van de meest eiwitrijke peulvruchten. Daarom zijn ze een goede vervanger voor vlees, zoals in dit vegetarisch...

Lees meer