De waarheid over Ginseng

Ginseng en het bedrog.

De mensen die mij kennen weten dat ik ‘goedgelovig’ ben. Naïef vond ik nooit mooi. Goedgelovig wil in mijn ogen zeggen: het beste geloven, dat mensen handelen met het beste voor iedereen voor ogen.

Natuurlijk zijn er dan momenten dat je geconfronteerd wordt met mensen die dit vertrouwen beschamen of praktijken die mijn geloof willen onderuit halen. En dan bots je weer tegen de muur en dan sta je weer op.

Het verhaal over Ginseng blies me echt omver. Panax Ginseng is een zeer sterke plant die heel veel goede effecten heeft. RainPharma gebruikt Ginseng in de MOOD, een vitaliteitskuur. Toen ze recent moesten bijproduceren, liet de fabrikant weten zonder de gebruikelijke ginseng te zitten. Het was onmogelijk om bij te krijgen voor eind april. En – nu komt het – “Het goede nieuws is dat er nog bladeren zijn. De prijs is hiervan veel lager, dus dan kan jij een hogere marge opstrijken per verkochte doos.” Waarom de blaadjes goedkoper zijn? Werking hiervan is 0.0.

Toen ik dit verhaal hoorde van RainPharma en dat zij hier resoluut voor weigerden, verdubbelde mijn vertrouwen. Zij verkiezen drie maanden zonder hun topproduct te zitten, eerder dan te bedriegen. Vertrouwen en integriteit boven marge. Dat is hoe ik wil werken, dat is wie ik wil zijn. Noem me dan maar goedgelovig, ik ben toch niet alleen 🙂

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Voel je terug 6

Voel je terug 6

Kinderlijke nostalgie Want daar komt het volgens velen op neer. Een verlanglijstje maken. Nog net niet knippen uit een boekje en plakken. Nog net geen brief schrijven en vertellen waarom je al dan niet in aanmerking komt voor iets zoets. De voorbereiding van de Winter...

Lees meer
Elk onze eigen weg

Elk onze eigen weg

Als het op is. Laat me met de deur in huis vallen, want de suspense opbouwen, gaat het niet minder hard maken of minder definitief. Vincent en ik gaan uit elkaar, onze wegen scheiden, het is op. We vierden onze 20 jaar samen dit jaar, onze 11 jaar getrouwd, maar we...

Lees meer
Lanceren, af of niet.

Lanceren, af of niet.

Perfectly imperfect Nee, de site is niet af. Er staan mogelijk nog schrijffouten in. En ja, op de "esthetiek" pagina's missen nog foto's. En nee, hij is nog niet binnenste buiten, onderst boven gekeerd. Hij is dus niet perfect. Net zoals alles in het leven, elke dag....

Lees meer