02 445 06 45

De waarheid over Ginseng

Ginseng en het bedrog.

De mensen die mij kennen weten dat ik ‘goedgelovig’ ben. Naïef vond ik nooit mooi. Goedgelovig wil in mijn ogen zeggen: het beste geloven, dat mensen handelen met het beste voor iedereen voor ogen.

Natuurlijk zijn er dan momenten dat je geconfronteerd wordt met mensen die dit vertrouwen beschamen of praktijken die mijn geloof willen onderuit halen. En dan bots je weer tegen de muur en dan sta je weer op.

Het verhaal over Ginseng blies me echt omver. Panax Ginseng is een zeer sterke plant die heel veel goede effecten heeft. RainPharma gebruikt Ginseng in de MOOD, een vitaliteitskuur. Toen ze recent moesten bijproduceren, liet de fabrikant weten zonder de gebruikelijke ginseng te zitten. Het was onmogelijk om bij te krijgen voor eind april. En – nu komt het – “Het goede nieuws is dat er nog bladeren zijn. De prijs is hiervan veel lager, dus dan kan jij een hogere marge opstrijken per verkochte doos.” Waarom de blaadjes goedkoper zijn? Werking hiervan is 0.0.

Toen ik dit verhaal hoorde van RainPharma en dat zij hier resoluut voor weigerden, verdubbelde mijn vertrouwen. Zij verkiezen drie maanden zonder hun topproduct te zitten, eerder dan te bedriegen. Vertrouwen en integriteit boven marge. Dat is hoe ik wil werken, dat is wie ik wil zijn. Noem me dan maar goedgelovig, ik ben toch niet alleen 🙂

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola Wil jij een gezond en snel ontbijt? Wij hebben het perfecte recept voor jou! Granola kan je in het weekend makkelijk zelf maken en voorbereiden. Goed afgesloten blijft die wel 2 weken houdbaar! In de week bereid je dan snel jouw...

Lees meer
Ratatouille ovenschotel

Ratatouille ovenschotel

Ratatouille ovenschotel Keek jij ook wel eens naar die film Ratatouille en dacht je "Dat ziet er zo délicieux uit, ik wil dat ook op mijn bord"? Wel het is zo gemakkelijk en ook nog eens super gezond! Voor deze ovenschotel verzamel jij al jouw favoriete groenten zoals...

Lees meer
Kikkererwten en Paprika’s met Warme Chili-Tahin

Kikkererwten en Paprika’s met Warme Chili-Tahin

Kikkererwten en Paprika's met Warme Chili-Tahin Een heerlijke maaltijdsalade die je zo kan klaarmaken in de oven, zonder veel afwas! Kikkererwten zijn één van de meest eiwitrijke peulvruchten. Daarom zijn ze een goede vervanger voor vlees, zoals in dit vegetarisch...

Lees meer