De missie van je huid

Je huid heeft twee heel belangrijke functies: enerzijds het afsluiten tegen de negatieve invloeden van buitenaf, anderzijds het afscheiden van ‘vuiligheid’ dat vanbinnen naar buiten moet. En wat doe jij meestal met cosmetica? Zorgen dat het mission impossible wordt voor je huid. Schaaf je kennis bij en laat je huid zijn werk doen. Trouwens, zo gaat je huid er ook op vooruit gaan, wie weet gaat ze terug stralen van geluk. Een win-win, zoals we zeggen.

Mission 1: beschermen

Je huid is de afscherming van je hele lichaam tegen de buitenwereld. Hij zorgt ervoor dat heet water je spieren en (andere) organen niet aantast. Hij zorgt er ook voor dat de giftige gassen uit de lucht niet in je bloedbanen terecht komen. En ga zo maar verder. Een minuscuul laagje op je huid is hiervoor verantwoordelijk: je huidbarrière of zuurmantel. Deze bestaat uit een hele hoop bacteriën die – als de balans er is – goed samenwerken en samen de indringers buiten houden.

Wat gebeurt er dagelijks? Laten we een voorbeeld nemen: je wast je handen met antibacteriële zeep en je spoelt het grootste deel van je geniale beschermlaag af. Dit geeft de ‘stouteriken’ van buitenaf vrij spel om zich in je barrière te nestelen en problemen te veroorzaken. Of anders gezegd: hoe je zelf je droge handen gecreëerd hebt.

Mission 2: zuiveren

De afvalstoffen van alle processen in je lichaam moeten naar buiten en via zweet en talg, is één van de manieren. Je leest het hier ook al: zweten is nodig. Dus smeer alsjeblief geen ondoordringbare deo, want dat wil je eigenlijk echt niet doen. En ander zeer veel voorkomende fout is een laagje cellofaanfolie leggen op je huid. Doe jij dat niet? Kijk eens na op je producten of er ‘minerale olie’ of een andere benaming in voorkomt. Als het een zachte crème is, is de kans zeer groot. En dit is ook een petroleumderivaat, plastic zou je ook kunnen zeggen.

Wat dit doet? Wel, je huid kan de zuiverende functie niet meer vervullen en raakt ontmoedigd en op den duur wordt je huid zelfs lui. De beste manier om de impact te zien, is om over te schakelen naar natuurlijke verzorging. Je moet het een maand geven voor je huid zichtbaar verbetert, eerst moet er alles uit wat er eerder niet uit kon …

Huidkennis, het begin van alle wijsheid, volg een workshop of maak een afspraak

Slechts een zeer klein percentage van de bevolking is hiervan op de hoogte. En dat vinden wij rampzalig. Want ondertussen houd je huidproblemen in stand, creëer je er nieuwe, voed je kinderen op met de verkeerde inzichten en ga zo maar verder. Met de workshops die we geven over de huid, willen hier komaf mee maken. Je kan ook steeds bij ons terecht voor een privé huidanalyse. Maak een afspraak via 02 445 06 45 of info@kokoro.be.

Leer alles wat je moet weten over je huid. Zo kan je kritisch beslissen wat je wel en niet wil smeren. Plan een workshop of afspraak in, je huid zal je dankbaar zijn.

Workshops boek je hier.

Meer weten over wat je wil smeren? Lees de eerdere blogs.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola Wil jij een gezond en snel ontbijt? Wij hebben het perfecte recept voor jou! Granola kan je in het weekend makkelijk zelf maken en voorbereiden. Goed afgesloten blijft die wel 2 weken houdbaar! In de week bereid je dan snel jouw...

Lees meer
Ratatouille ovenschotel

Ratatouille ovenschotel

Ratatouille ovenschotel Keek jij ook wel eens naar die film Ratatouille en dacht je "Dat ziet er zo délicieux uit, ik wil dat ook op mijn bord"? Wel het is zo gemakkelijk en ook nog eens super gezond! Voor deze ovenschotel verzamel jij al jouw favoriete groenten zoals...

Lees meer
Kikkererwten en Paprika’s met Warme Chili-Tahin

Kikkererwten en Paprika’s met Warme Chili-Tahin

Kikkererwten en Paprika's met Warme Chili-Tahin Een heerlijke maaltijdsalade die je zo kan klaarmaken in de oven, zonder veel afwas! Kikkererwten zijn één van de meest eiwitrijke peulvruchten. Daarom zijn ze een goede vervanger voor vlees, zoals in dit vegetarisch...

Lees meer