De eerste week zit erop

De eerste week zit erop! Het ging snel en het was minder zwaar dan ik dacht dat het ging worden. Het vraagt wat voorbereiding qua receptjes en boodschappen, maar het is de energie de je krijgt zo waard!

Ik zie en voel al zoveel verbetering!

Ik had het nog niet zo snel verwacht. Ik slaap veel beter en wordt minder uitgeput wakker, mijn huid is al een groot deel verbeterd (in combinatie met de Clearing Night Remedy en Flawless Day Fluid) en ik heb veel meer energie vanaf het moment dat de wekker afgaat.

Doordat ik mijn eetpatroon volledig moest aanpassen, heb ik ook andere goede gewoontes kunnen inbouwen. Zo begin ik de dag met een glas lauw water met citroensap en maak daarna een wandelingetje van een kwartier voor wat frisse lucht. Dit geeft me energie voor de thuiswerkdag en ik probeer mijn werkdag ook af te sluiten met een wandeling.

Dag 1 en 2 waren spannend, af en toe had ik nog wat honger. Dag 3 en 4 had ik een beetje hoofdpijn, maar ik ging dan vroeg slapen en werd fris wakker. De Caffe Latte vervangt mijn morning coffee met gemak en het is een moment waar ik echt naar uitkijk. Ik meng mijn shakes ook graag na wat tips van Kokoro: Vanilla en Milk Chocolate, Vanille en kaneel, Caffe Latte en kaneel, en meng ik de smaken ook vaak met Golden Shake. Echt een aanrader!

De zoektocht naar gezonde gerechten en nieuwe combinaties

Op vlak van gerechten probeer ik nog mijn draai te vinden, lekkere groente combinaties vinden gaat me als vegetariër makkelijk af, maar ik worstel nog om genoeg verschillende manieren te vinden om tofu te bereiden zo dat het niet te eentonig wordt als vegetariër. Ik hou van knapperige tofu met een marinade van mosterd en rozemarijn!

Tofu tip voor vegetariërs!

Tofu schrikt heel wat mensen af omwille van de soms sponzige structuur. Oplossing : ‘press’ de tofu eerst, dan kan je ‘m erna marineren en knapperig opbakken!

Rol de tofu in een handdoek en zet er wat zwaars op gedurende minimum een uur. Zo pers je het water eruit, zo kan hij erna ook meer smaak van een marinade opnemen!

Op dit moment mis ik af een toe een zoete of zoute snack, een stukje chocola of wat chips, maar de Milk Chocolate Shake is hier een goede vervanger van. De WhatsApp-groep helpt ook om inspiratie op te doen en er worden tips uitgewisseld voor wanneer je een zwak momentje beleeft :-). Het is echt wel zo dat ’t makkelijker is als je kan delen met mensen die hetzelfde doormaken.

Mijn toppertje van het moment:

Slaatje met tomaat, komkommer, lente ui en tofu krokant gebakken in de oven met een marinade van mosterd (Bron: Jillweisenberger.com)

 • 1 blok tofu van 500gr Tofu
 • 1 el olijfolie
 • Marinade
  • 3el olijfolie
  • 5el citroensap
  • 1 el van je favoriete mosterd
  • 4 geperste teentjes look
  • 1tl oregano gedroogd
  • 1tl tijm gedroogd
  • 1tl rozemarijn gedroogd
  • ¼ tl zout
  • ¼ tl zwarte peper

Bereiding

 • Pers de tofu
 • Maak de marinade door alle ingrediënten in een kommetje te mengen.
 • Snij de tofu in blokjes en doe die bij de marinade en dek goed af (kan je ook in plastic zakje doen!). Zet minstens 1u weg, een nachtje kan ook!
 • Warm een pan op en doe er de olie in. Eens heet bak de tofu in een enkele laag zo’n 3-4 min per kant zodat hij helemaal knapperig bruin is.
 • Zet het vuur af en doe er de rest van de marinade bij de tofublokjes en meng goed.
 • Serveer met een lekker slaatje! (Of als je het SNP programma volgt : met wat Quinoa erbij!)

Ik probeer ook elke avond voor het avondeten nog wat te sporten, ik wandel of fiets dan. Hopelijk kan ik er deze week wat loopsessies of krachttrainingen aan toevoegen. In de volgende blog vertel ik meer over sporten tijdens de detox!

Ik kijk uit naar week twee en welke voordelen en energieboosts me nog te wachten staan.

Succes iedereen,

Claire

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

RainPharma Shake Mousse

RainPharma Shake Mousse

RainPharma Shake Mousse Mmmh zo een lekkere chocolade mousse, of misschien een ander smaakje? Wat dacht je van een yoghurt of bananen mousse? RainPharma heeft een simpel recept zodat jij een heerlijke en gezonde mousse kan maken in een smaak naar keuze! Ingrediënten 2...

Lees meer
Opfrissing van de supplementen

Opfrissing van de supplementen

We moeten het toegeven, ondertussen heeft Rainpharma al een behoorlijk plaatje aan voedingssupplementen. We zetten ze in voor huidverbetering, tijdens het Smart Nutrition Project, tijdens Balance Program, voor meer energie, minder stress en beter slapen, ...  Hier...

Lees meer
5 tips voor blijvend resultaat

5 tips voor blijvend resultaat

Holderdebolder "Ik start straks" is een zin die we wel eens horen van mensen die eindelijk op het punt zijn dat ze absoluut actie willen nemen.  Ze hebben beslist dat ze iets aan hun voedingsschema willen veranderen, ze willen meer energie, beter slapen, ongezonde...

Lees meer