Blog: Het verhaal van Yvette over yoga

Natuurlijk hebben we allemaal de artikels gelezen over ‘waarom yoga zo goed voor je is’. Je zou er beter door kunnen ontspannen & slapen, je zou minder stress hebben, beter kunnen focussen, je emoties beter onder controle kunnen houden, het zou ook goed zijn voor rug- en nekklachten, voor je gezondheid in het algemeen…

Maar als 1 van onze yogi’s haar verhaal vertelt, dan klinkt het allemaal toch nog wat echter & geloofwaardiger. Lees hieronder het verhaal van Yvette, 61 jaar:

Het beeld dat ik van yoga had

“YOGA. Ik weet niet wat voor beelden dat bij jullie oproept. Bij mij was dat zo een oude goeroe met grijs lang haar op een mat in die typische houding en in trance, gereed om te gaan zweven! Of van die magere modellen die zich in allerlei bochten wringen!

De dag dat men mij vroeg of ik niet eens yoga zou proberen (ik heb namelijk fibromyalgie en zocht een zachte manier om te bewegen) moest ik hard lachen!”

Mijn eerste yogalessen

“Ik de nuchtere down to earth persoon zou zo een zweverig iets moeten proberen! Maar ik zou wel eens proberen en hun laten zien dat dat niets voor mij was! Wat was ik verkeerd!!!!

Na de eerste lessen (waarvoor Kokoro dankbaar omdat ik kon kennis maken met verschillende types yoga) was ik verloren! Het was absoluut niet wat ik dacht, het was zoveel beter!

Wat haal ik uit yoga

“Ik ga niets vertellen over de voordelen op fysisch vlak, want die zijn er.

Ik wil vertellen wat yoga doet op mentaal vlak. Het opent je kijk op de wereld: vroeger liep ik over straat met gebogen schouders hoofd naar de grond en nu is mijn borstkas geopend, mijn schouders gerecht en mijn hoofd naar omhoog! De reacties van de mensen op straat lieten ook niet lang op zich wachten: de mensen keken mij aan en glimlachten of knikten met hun hoofd.

Ik ben nooit een verlegen persoon geweest maar in een ruimte vol met mensen binnenstappen, wow, en dan iedereen die naar je kijkt! Daar heb ik nu geen problemen meer mee, ik ben wie ik ben en ik tel ook wel mee.

Dat zijn een paar voorbeelden maar ik voel het in mijn dagelijks leven in vele kleine dingen!”

En nu?

“Ik zou yoga niet meer kunnen missen nu, het maakt deel uit van wie ik ben!”

Dankjewel Yvette dat je je verhaal met ons hebt willen delen. We hopen je nog vaak & lang in onze lessen te mogen verwelkomen.

Wil je ook je eigen yoga- verhaal vertellen? Mail ons gerust.

Overtuigd en ook zin om yoga te proberen? Meer info over de verschillende yogalessen vind je hier.

Je plaats in de les reserveren kan hier.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Artisanale krakelé winterhanden

Artisanale krakelé winterhanden

Maak zelf de meest ruwe handen in een 'handomdraai' Dit recept is een winner, elke keer weer een verbluffend resultaat. Veel heb je niet nodig en als je het goed aanpakt, heb je snel resultaat! Benodigdheden water, liefst ijskoud agressieve handzeep vol sulfaten en...

Lees meer
Blog: Geen Corona handen

Blog: Geen Corona handen

Say what?! Nu we allemaal al enkel weken onze handen vaker wassen, steekt dit ook de kop op. "Meer droge handen", dit hadden wij zien komen... En als we van experts nu te horen krijgen dat we onze handen zoveel mogelijk moeten voeden met crème, komt ons haar recht...

Lees meer
Blog: Op monsterjacht doorheen de badkamer

Blog: Op monsterjacht doorheen de badkamer

Nog nooit hadden zoveel mensen huidproblemen. We smeren veel te veel en te vaak verzorgingsproducten die irriterende chemicaliën bevatten. Ons doel is om samen met jou deze producten op te sporen en voorgoed uit je leven te bannen. Zin om mee 'detective' te worden?...

Lees meer