Een hapje dat een succes was op een van onze evenementen was deze bloemkoolmousse. Een recept van Stephanie Bex, terug te vinden op Njam. Ideaal voor als je bezoek hebt of een feestje wilt bouwen. Het recept is heel eenvoudig en het vraagt niet veel tijd, noch ingrediënten, maar is oh zo lekker!
Recept
Voor ongeveer 8 personen:
- 750 gram bloemkool
- 75 ml room
- 1 klontje boter
- 4 plakjes serranoham
- peper, zout, nootmuskaat
Snijd de bloemkool in roosjes en kookt ze gaar in water met een beetje zout. Laat ze vervolgens uitlekken en doe de gekookte bloemkool in de blender met de room en een klontje boter. Mix tot een gladde crème. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Vul de glaasjes met de mousse.
Bak nu de serranoham of rooster deze in de oven totdat het krokant is. Versnipper de krokante ham over de glaasjes en serveren maar!
Smakelijk!
bron: https://njam.tv/recepten/bloemkoolmousse-met-krokante-serranoham
0 reacties