Bij volle maan in de bergen

Het zotte idee

Ik zou eigenlijk de lente in dansen. Toen ik met dit – in mijn ogen – fantastische idee thuiskwam, kreeg ik een zeer duidelijke ‘VETO’ van manlief. Terecht ook hoor, ik zou in slaap zijn gevallen nog voor de DJ arriveerde. Maar het idee vloog in mijn schuif vol ‘zotte ideeën voor ooit als er tijd is’, ik vond nog net een plaatsje achterin de schuif.

Frisse berglucht en gelijkgestemde zielen

Voor ik verder ga: ik geloof niet in toeval, gewoon omdat ik het idee dat alles gebeurt met een reden, spannender vind. Een extra, mysterieuze laag op dit zeer rationeel leven. Dus : ‘toevallig’ was ook Tamara van Hotel Axis & Travel mee met de Ladies in januari naar Marmotta. Zoals je op de foto kan zien – ik sta rechts voor wie twijfelt, Tamara in het midden – klikte het. Ineens begon dat dansidee in mijn schuif te bonken en te duwen. En gezien ik ooit leerde ‘als je je dromen niet deelt, kan niemand je helpen.’ trok ik mijn stoute schoenen aan op een onbewaakt, zonnig moment hoog in de bergen.

Die dag in de bergen

“Ik wil de zomer in dansen, een feest, gewoon om samen te zijn.” ze ik. “Cool, zie ik helemaal zitten, ik heb een zaal.”  Antwoordde Tamara. Je zou kunnen denken dat het zoals met zoveel dingen blijft bij woorden, want hoeveel wereld verbeterende ideeën en plannen zijn er al gemaakt aan de toog zonder ooit de volgende dag te zien? Maar neen, het vuur was wakker, de schuif was open: ook in Kortenberg liepen we er nog warm voor dus namen we de kever bij de horens want Olivia – Tamara haar VW Kever – werd onze mascotte. Voila en dat is het begin van ons verhaal samen.

En nu?

Op vrijdag 21 juni dansen we samen de zomer in. Laten we samen de verzuring tegen gaan want samen werkt nog altijd beter. Plezier, lachen, samen zijn. Hoe zalig als je bij een eerstvolgend winkelbezoek of woensdag aan de schoolpoort bekende gezichten ziet waarmee je de dansvloer onveilig maakte of de slappe lach kreeg? Het leven is tekort om serieus te zijn, serieus.

En Leo Bormans, de Geluksprofessor, leerde mij ooit dat de beste manier om je eigen geluk te maximaliseren vrijwilligerswerk is of schenken aan het goede doel. Dus let’s do so. We kozen voor Beyond the Moon. Een organisatie die families met zwaar zieke kinderen een zo zorgeloos mogelijke vakantie bezorgt.

T leven is aan de rappen.

We dansen in de zaal van Hotel Axis en er is plaats voor 150 enthousiastelingen. Op=op. De tickets krijgen we dinsdag ten laatste in handen en dan is de jacht open. De helft kan je bij Axis opkopen, de andere helft bij ons. Blijven slapen kan ook bij Hotel Axis, maar dan ga je mogelijk nog sneller moeten zijn 😉

Let’s make memories together!

Alle info vind je hier.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Voel je terug 6

Voel je terug 6

Kinderlijke nostalgie Want daar komt het volgens velen op neer. Een verlanglijstje maken. Nog net niet knippen uit een boekje en plakken. Nog net geen brief schrijven en vertellen waarom je al dan niet in aanmerking komt voor iets zoets. De voorbereiding van de Winter...

Lees meer
Elk onze eigen weg

Elk onze eigen weg

Als het op is. Laat me met de deur in huis vallen, want de suspense opbouwen, gaat het niet minder hard maken of minder definitief. Vincent en ik gaan uit elkaar, onze wegen scheiden, het is op. We vierden onze 20 jaar samen dit jaar, onze 11 jaar getrouwd, maar we...

Lees meer
Lanceren, af of niet.

Lanceren, af of niet.

Perfectly imperfect Nee, de site is niet af. Er staan mogelijk nog schrijffouten in. En ja, op de "esthetiek" pagina's missen nog foto's. En nee, hij is nog niet binnenste buiten, onderst boven gekeerd. Hij is dus niet perfect. Net zoals alles in het leven, elke dag....

Lees meer