Bewegen met Claire

De tweede en derde week zitten er ook op!

Het ging deze weken heel goed en ik heb veel energie! Ondanks dat ik vrij gelimiteerd ben in het soort proteΓ―ne dat ik kan eten (tofu en eieren), word ik wel steeds creatiever met gerechten. Na de eerste week begon ik tofu een beetje beu te worden, maar nu zoek ik steeds nieuwe dingen om klaar te maken die ook nog eens superlekker zijn. Zo maakte ik krokante tofufrietjes met zelfgemaakte mayonaise, tofu croutons voor in de soep en bloemkoolhummus. Echte aanraders! Ik moet toegeven dat ik een koffietje, stukje fruit, chips of koffietje af en toe toch mis, daar kan ik heel erg van genieten.

Voldoende beweging is essentieel

In deze blogpost ga ik het hebben over sporten tijdens het Balance Program. Tijdens de consultaties werd me uitgelegd dat sport heel belangrijk is bij de detox? Anderzijds hoorde ik ook dat het volstrekt normaal is dat je er in het begin te moe voor kan zijn omdat je lichaam heel hard aan het werk is. Je moet vooral doen waar jij en je lichaam je het best bij voelen.

Elke ochtend een korte wandeling voor een frisse en gemotiveerde start van de dag

In het begin van de detox haalde ik mijn beweging voornamelijk uit wandelen en fietsen. Nu maak ik elke ochtend een kleine wandeling van 20 minuten nadat ik mijn glas met lauw warm water en citroensap opgedronken heb. Dit doe ik zodat ik de routine van het thuiswerk wat kan doorbreken en zo mijn route naar de trein op een ‘normale werkdag’ naboots. Dit zorgt ervoor dat ik me bij thuiskomst heel fris, wakker en gemotiveerd voel. Dit herhaal ik dan nog eens vlak voor het avondeten of wissel ik het in voor een 10-15km fietstocht langs de vaart, heel mooi!

Een wandeling maken wanneer er nog niet veel mensen op straat zijn en de zon net op is, zalig! Eenmaal thuis drink ik een heerlijke shake CafΓ© Latte.

17 uur: tijd voor een energieboost en een work-out!

De shake die ik drink rond 17 uur geeft ook nog eens een echte energieboost. Waar ik vroeger na mijn werkdag veel honger had en zo snel mogelijk begon te koken om na het eten in de zetel te ploffen, is er nu tijd om nog te sporten voor het avondeten en erna rustig en uitgebreid te koken. Zo kan je nog wanneer het licht is gaan wandelen of sporten en heb je meer aan je avond.

Tips voor leuke work-outs

Ik merk nu echt dat ik sinds lange tijd veel meer energie heb. Dus wilde ik wat workouts proberen. Ik ben wel sportief aangelegd, dus dacht ik de workouts van Chloe Ting op YouTube te proberen. Voor mij zijn deze echt een aanrader! Je kan kiezen tussen focusgebied en de duur van de workouts. Omdat je kan kiezen tussen de verschillende lengtes van workouts, is er eigenlijk ook geen excuus van ’te weinig tijd hebben’ :). Mijn persoonlijke favorieten zijn de full body workouts die ik afwissel met wat buikspieroefeningen. Ik probeer 3 Γ  4 workouts per week te doen. Dit zou ik ook graag volhouden na de detox!

Ik ben tijdens de weekends al een paar keer op daguitstap gegaan. Dit vraagt een beetje voorbereiding want je moet genoeg shakes en groenten meenemen, maar dit ging veel makkelijker dan gedacht. Verder merk ik ook dat mijn huid er veel beter uitziet en er ook wat meer leven in zit, alleen maar voordelen! 😊

Succes iedereen!

Claire

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

recent op de blog

Schoonheidsspecialist(e)

Schoonheidsspecialist(e)

SCHOONHEIDSSPECIALIST(E) Welkom bij Kokoro, hart in het Japans, met een groot hart voor onze klanten, ookΒ en zeker op lange termijn. Onze onderscheidende factor in deΒ schoonheids-en gezondheidssector. Ceci n’est pas un institut.Β Ons verhaal stopt niet bij de...

Lees meer
Marie herkadert

Marie herkadert

Beyond the Moon Dit bericht kon je lezen op de Facebook pagina van Beyond the Moon: Even ertussenuit, weg van het ziekenhuis, was een grote wens van de 9-jarige Marie en haar familie. Met haar broer op een vlot en op de schuifaf, samen pootje baden, knuffelen, dieren...

Lees meer
We zoeken een collega!

We zoeken een collega!

Winkelmedewerker – Huid en vitaliteit Welkom bij Kokoro, hart in het Japans, met een groot hart voor onze klanten, ookΒ  en zeker op lange termijn. Onze onderscheidende factor in de schoonheids-en gezondheidssector. Ceci n’est pas un magasin. Ons verhaal stopt niet bij...

Lees meer