Salie op je bord
Afwisseling van spijs doet eten en daaronder vallen deze heerlijke balletjes ook! De salie maakt het kruidig, de appelmoes maakt het wat zoeter. En zo is dit een favoriet van iedereen. In het oorspronkelijke recept geven ze er pitta broodjes bij, dat vermijden we. Heel lekker met een gemengd slaatje, misschien met het quinoa slaatje dat je ook vindt op onze blog.
voor 4 personen
Ingrediënten
- 450 gr half-om-halfgehakt
- 25 gr vers broodkruim
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 1 el verse salie, fijngehakt
- 2 el appelmoes
- 1/4 tl nootmuskaatpoeder
- zout en peper
Voor erbij (recht uit het kookboek, misschien voor jou wel fijn ;-))
- 4 pitabroodjes
- gemengde slablaadjes
- 6 el Griekse yoghurt
Beschrijving
- Meng het gehakt in een kom met het broodkruim, de ui, salie, appelmoes, nootmuskaat en zout en peper naar smaak.
- Vorm met uw handen het mengsel tot balletjes
- Bak de balletjes in de pan aan met wat olijfolie, zorg dat ze goed gaar zijn.
- Als je gaat voor de broodjes: Bekleed de pitabroodjes met de slablaadjes en schep er wat yoghurt over. Balletjes erbij. En misschien nog een rijkelijke salade ernaast om voldoende groentjes te eten? 😉
Je kan de vleesballetjes ook bakken of grillen in plaats van op een spiesje.
Bron: Grillen op de BBQ
Foto van Koken en hoge hakken.
0 reacties