Wat doen we met een baby- en kinderhuid?

Koester de rijke bacteriecultuur van de babyhuid

Heel veel zepen speciaal voor baby’s, of ze nu komen uit de grootwarenhuizen of van bij de apotheek, maken de huid van de baby kapot. Niet dat je het ziet, maar je kan je de vraag stellen hoe het komt dat er nog nooit zo veel kindereczeem geweest is? Zeker als de stijgende lijn van eczeem gepaard gaat met een stijgende lijn in baby- en kindercosmetica.

Less is more

Dit is bij babyhuidjes zeker het geval. Sulfaten en andere chemische schuimmakers gaan de bacteriën die er zijn om de huid – en zo ook de hele baby – te beschermen, doden. Op die manier maak je plaats voor slechte bacteriën en zo begint (of eindigt?) het verhaal. Het is dus heel belangrijk om zo puur mogelijk te gaan reinigen. Ik herhaal: het is niet omdat de apotheek het verkoopt of omdat er op staat ‘speciaal voor baby’s’ dat het effectief een slimme zet is. Meer hierover lees je ook in andere blogs.

Aanbevelingen op leeftijd

Babyhuid tot 6 maanden

Voor baby’s tot 6 maanden raden wij aan enkel met water te reinigen. Eventueel aangevuld met een zachte, natuurlijke spons zoals onze Liu spons. Wat je eventueel kan doen, zeker als het huidje licht droog is, is de neutrale badolie hieraan toevoegen. Dit gaat de babyhuid soepel houden en de goede bacteriën ondersteunen.

Voeden

Rainpharma ontwikkelde speciaal ook een specifieke lijn om het huidje van je baby al vanaf het begin met respect en liefde te kunnen behandelen. Er is dan ook een babyproof alternatief voor de neutrale badolie, nl. de Baby Bath Milk. Helemaal klaar om terug vuil te worden! Deze verzorgende badmelk houdt de huid van je baby soepel en zacht en beschermt tegen uitdroging. Zet de kraan open, voeg één pompje toe en plonzen maar!

Reinigen

Wil je toch echt de babyhuid reinigen, dan heeft Rainpharma daar ook de ultieme oplossing voor. De Baby Wash & Shampoo is milde anti-prik formule zonder essentiële oliën of parfums die de huid, het hoofd en het haar van baby’s en kinderen reinigt in alle zachtheid. Eén pompje is genoeg om je kleintje van kop tot teen in te zepen. Goed afspoelen en klaar! Nog meer badplezier? Doe één pompje Baby Wash & Shampoo op Liu’s Magic Sponge en geniet van een natuurlijke schuimwolk.

Na het badje

Na het badje ook nog de ultieme ontspanning verzekeren aan je baby’tje m.b.v. een massage? Dan is de Baby Daily Oil het ultieme geschenk. Jouw zachte aanrakingen stellen je kleintje gerust, de verzorgende olie zorgt voor de ultieme ontspanning. Deze rijke olie verzacht en voedt de huid van je baby na een heerlijk badje. Eén pompje is genoeg voor een massage van kop tot teen en brengt je baby helemaal tot rust.

Alles ontdekken op een speelse manier?

Wil je het babygamma graag ontdekken op een speelse manier? Dan is de Rainpharma x Hey Baby Box de ideale manier! Hierin vind je de drie bovenstaande producten in een kleiner formaat en een kalender met 52 speel- en knuffeltips waar je baby blij van wordt (en jij ook). De kalender reikt elke week een brokje inspiratie aan om elkaar al spelend te ontdekken, een unieke en hechte band op te bouwen en vooral samen plezier te maken in de soms overweldigende chaos.

Babyhuid tot 2 jaar

Wij raden etherische olie tot 2 jaar af. Gebruik je nu synthetische parfums, kan je natuurlijk wel naar etherische olie overschakelen, het is immers natuurlijk en een pak gezonder. Maar geur is nog niet nodig voor deze jonge huid.

Wat je hier kan gebruiken van RainPharma is het babygamma dat Rainpharma speciaal ontwikkelde (zie hierboven), maar ook de Zero Tolerance assortiment. De douchegel schuimt wat, maar dit zijn onschadelijke schuimmakers. De body cream gaat voeden na het badmomentje. In deze lijn bestaat ook een polish (scrub) deze is niet ontwikkeld voor kindjes, maar voor probleemhuiden van volwassenen. Belangrijk om dit ook te vermelden lijkt me 😉

Kinderhuid vanaf 2 jaar

Als de huid normaal is en er geen sprake is van atopische huid of andere irritaties, kan elk RainPharma product gebruikt worden. Wat onze kinderen vooral super vinden, is een schuimbad van de Aroma Essentials reeks. Hun favoriet is Orange, Lavendel als het een avondbadje is 😉

Het is het moment!

Schaf de zachtste producten aan voor je koter en vergeet vooral je eigen bacteriehuishouding niet. En dat kan nu met 21% korting dankzij de Twenty One Shopping Day van RainPharma. Een zachte mama en papa is immers het mooiste geschenk voor je kleintje!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

recent op de blog

Schoonheidsspecialist(e)

Schoonheidsspecialist(e)

SCHOONHEIDSSPECIALIST(E) Welkom bij Kokoro, hart in het Japans, met een groot hart voor onze klanten, ook en zeker op lange termijn. Onze onderscheidende factor in de schoonheids-en gezondheidssector. Ceci n’est pas un institut. Ons verhaal stopt niet bij de...

Lees meer
Marie herkadert

Marie herkadert

Beyond the Moon Dit bericht kon je lezen op de Facebook pagina van Beyond the Moon: Even ertussenuit, weg van het ziekenhuis, was een grote wens van de 9-jarige Marie en haar familie. Met haar broer op een vlot en op de schuifaf, samen pootje baden, knuffelen, dieren...

Lees meer
We zoeken een collega!

We zoeken een collega!

Winkelmedewerker – Huid en vitaliteit Welkom bij Kokoro, hart in het Japans, met een groot hart voor onze klanten, ook  en zeker op lange termijn. Onze onderscheidende factor in de schoonheids-en gezondheidssector. Ceci n’est pas un magasin. Ons verhaal stopt niet bij...

Lees meer