Aubergines met garnalen ‘Asian style’
Dit is een lekker en eenvoudig gerechtje waarbij je de aubergine in dunne repen snijdt en bakt, waardoor ze wat op pasta gaan lijken. Ideaal dus als je wat minder koolhydraten wilt eten π
De koriander en de gember geven het geheel een Aziatische toets, maar als je geen fan bent van koriander kan je het vervangen door basilicum.
IngrediΓ«nten
- 450 gr grote biologische garnalen
- 2 aubergines
- 20 gr gember
- 40 gr koriander (of basilicum)
Bereiding
Snijd de aubergines in plakjes van 0,5cm dik en vervolgens in reepjes. Hak de gember fijn en doe hem bij de auberginereepjes. Stoof de aubergines met de gember 6-7 minuten gaar in olijfolie en kruid met peper en zout. Roer af en toe om. Schuif de groenten naar een kant van de pan en bak de garnalen ongeveer 3 minuten in dezelfde pan van de groenten. Snijd de koriander (of basilicum) grof en meng het voor het serveren door de groeten.
Bron: Pascale Naessens – Nog eenvoudiger met 4 ingrediΓ«nten – p. 43
Met dank aan Lieselotte Driesen!
0 reacties