Annelies wil je iets vertellen

Of wij continu huppelen?

Nope. Ook wij zijn ‘only human’, maak je geen illusies. En de beste versie van onszelf zijn voor jullie, is onze passie. Maar ook dat is een les en in het voorbije jaar was het een uitdaging om U tegen te zeggen. En echte verhalen van echte mensen inspireren. Laten zien dat het voor iedereen zoeken is, geeft ook wat rust. Ik las ooit ergens ‘we’re all boozoos on the bus’. We doen ons best, we doen maar wat, mild zijn. In de eerste plaats voor onszelf. Lees even mee wat Annelies graag met je deelt.

“Als de man met de hamer komt…

Grenzen overschrijden is makkelijk… ik ben er een kei in maar het is ook zeer gevaarlijk. Je lichaam heeft het laatste woord, geloof me, het maakt je op alle mogelijke manieren duidelijk dat je over de grens gaat. In mijn geval was de eerste keer zo’n 3 jaar geleden. Bam daar ging ik, licht uit, onderweg naar huis met de trein belde ik het thuisfront. Ik voel me niet goed, het gaat niet. Er is iets mis. Naar de dokter, ervanuit gaande dat er iets fysiek mis was. Of dat was toch wat ik mezelf heb wijsgemaakt. Zijn vragen gingen een hele andere richting uit tot ik daar in het kabinet van de dokter ingestort ben. Ik haat wenen met anderen rond mij… ik ben een stiekeme wener. ’s Avonds alleen in mijn bed: let it gooo maar niet bij een vreemde man! That’s a big nono for me

Ik ben superwoman niet

Het heeft allemaal even geduurd voor ik het aanvaard heb en het herstel begon. Ik besefte dat ik niet gelukkig was in mijn job, de werk-privé balans, wat ik wou doen…. Rusten is niet mijn sterkste kant dus ik ben dan maar als therapie een opleiding gestart. Eentje die ik aankon en mijn gedachten zou verzetten. Na nog wat moeilijke watertjes ben ik bij Kokoro terecht gekomen. Ik doe het graag dus ik kan alles aan! (wist ik toen veel dat ik superwoman niet ben 😉)

De grenzen aftasten

Tijdens de eerste lockdown heb ik het bijzonder moeilijk gehad. Privé-aangelegenheden maakten de lockdown extra zwaar. Gelukkig begreep Sofie wel vanwaar dit kwam… We hielden elkaar overeind. Maar de tweede lockdown kwam mogelijk wat te snel. Tussen de lockdowns is er dan nog de overname en al die andere veranderingen geweest. Beetje rust en ik kan er weer tegen. Maar dan moest ik andere mensen hun hulp vragen (in mijn ogen tot last zijn, al weet ik dat dit niet juist is). Moeilijke keuze maar we wisten allemaal dat er even geen keuze was of Annelies ging in persoonlijke lockdown. Grenzen voelen, stoppen, opladen en weer doorgaan.

Alarm, alarm

Ik heb het niet van de daken geschreeuwd de voorbije week maar sommigen onder jullie zagen de signalen misschien wel beter als ik. De ademhaling kort en hoog, verhoogde hartslag, slecht slapen,… nee ik heb fysisch niets. Beetje vitamine D tekort maar verder kerngezond! Gelukkig, mijn lichaam zal ieder celletje nodig hebben om er terug volledig te staan. Enkele dagen rust waren nodig, vooral om te beseffen dat ik maar één lijfje heb er dus beter naar luister… het zijn moeilijke weken en ik zal ik mijn grenzen moeten bewaken. Iemand zei deze week : ‘het is niet omdat je jouw job graag doet dat je niet moet recupereren, je bent precies dag en nacht beschikbaar’. Ik geef het niet graag toe maar ze heeft gelijk!

Het licht aan het einde van de tunnel

Hoe ga je dit nu doen? Ik blijf aan de slag maar met de nodig zelfzorg.  Om het met Sofie haar woorden te zeggen : ‘te gepassioneerd op een bedje van crap’. Je hebt maar één lichaam dus verzorg het! Mijn body battery niet in het rood laten gaan dus hier en daar een snipperdag voor mezelf, omega zen om mijn slaap zo goed mogelijk te krijgen en hartcoherentie of op zijn minst af en toe de tijd nemen om op een juiste manier te ademen maar vooral ga ik uitzoeken waar ik energie van krijg. Waar ik gelukkig van word zodat ik de beste versie van mezelf krijg!”

En dus?

En dus blijft Annelies de vrolijke en hulpvaardige verschijning dat ze is, in Kortenberg, voorlopig nog op de Kruisstraat. Iets minder zoals ze schrijft, iets met grenzen en opladen, iets minder snel antwoorden per whatsapp van haar ’s avonds ook wellicht. En dat is ok. Wij mensen onder elkaar, we verstaan dat.

En jij?

Hoe zit het bij jou? Onthoud dat zelfzorg zo belangrijk is. Negeer geen signalen, reageer, anticipeer. Verzorg jezelf, schrap energiezuigers, plan energiegevers, lach, slaap, eet gezond, wees dankbaar voor wat we wel hebben en blijf geloven in het licht aan het einde van de tunnel. Want … dat licht … dat zijn de spotlights van een heel nieuw, beter, vrolijker begin. Dicht bij elkaar, springend en lachend. We have a dream!

5 Reacties

 1. Diana Vrijdaghs

  Lieve Annelies,

  Respect om zo moedig jouw verhaal met ons te delen. Het voelt zo vertrouwd.. weet je nog donderdag het sms dat ik je ook schreef.
  Ik wens je oprecht alle rust toe die je lichaam nu nodig heeft en hou je sterk.
  Het is wederzijds jullie zijn er voor ons maar wij ook voor jullie. Dikke knuffel Annelies 🤗🥰

  Antwoord
 2. Greet

  Zo mooi om te lezen Annelies 🍀💪💃💗

  Antwoord
 3. Eva

  “Luister als je lichaam fluistert, het is een hint. Het fluistert voordat het schreeuwen begint”
  Deze hoorde ik ooit ergens en is blijven hangen omdat ik hem zo waar vind.

  Antwoord
  • Tante Frieda

   Jouw verhaal is zó herkenbaar voor mij..héél goed dat je naar je lichaam luistert en jezelf niet voorbij loopt. Ik probeer nu ook, na een aantal mislukte pogingen, ook méér naar mijn lichaam en geest te luisteren. Het is niet makkelijk, maar zoals je zegt niemand is een “wonder woman”. Respect dat je jouw verhaal hebt willen en durven delen

   Antwoord
 4. Nadine

  Je bent een schat Annelies!
  Take your time and take care.
  Veel liefs, Nadine

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Vacature: Schoonheidsspecialiste Leuven

Vacature: Schoonheidsspecialiste Leuven

DOELGERICHTE SCHOONHEIDSSPECIALISTE GEZOCHT! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die staat te popelen om mensen te overtuigen over te stappen op puur natuur. Een vertrouwenspersoon die huid- en vitaliteitsproblemen in zijn geheel gaat benaderen en...

Lees meer
Vacature: Schoonheiddspecialste Kortenberg

Vacature: Schoonheiddspecialste Kortenberg

Doelgerichte schoonheidsspecialiste gezocht! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die staat te popelen om mensen te overtuigen over te stappen op puur natuur. Een vertrouwenspersoon die huid- en vitaliteitsproblemen in zijn geheel gaat benaderen en...

Lees meer
Vacature: Commerciële topper!

Vacature: Commerciële topper!

Luisterend oor én passie voor ons totaal aanbod? Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die staat te popelen om mensen te overtuigen over te stappen op puur natuur. Een vertrouwenspersoon die huid- en vitaliteitsproblemen in zijn geheel gaat benaderen en...

Lees meer