An vond zichzelf terug

Je goed in je vel voelen is belangrijk. Dat je niet altijd alles in de hand hebt, dat weet An als de beste. Van in het begin dat ik An ken, legt haar lichaam haar zacht maar zeker beperkingen op. En dat kreeg in maart 2021 een langer staartje. Geen nood: het eindigt goed, want An vond zichzelf terug of beter nog. En wij zijn super vereerd dat wij de kans kregen om haar hierbij te begeleiden met het Smart Nutrition Project.

Maart 2021

In maart 2021 onderging ik een eerste van 2 ingrepen aan mijn baarmoederhals. De revalidatie duurde lang en was zwaar. Voor de ingreep wandelde ik vlijtig en deed ik 1 u per week pilates waardoor mijn gewicht voor mij OK was en ik me best goed in mijn vel voelde ondanks vermoeidheid. De eerste 3 maanden na de ingreep kon ik niet langer dan 2 km per dag wandelen, ging pilates niet door aanhoudende trekkende buikpijn die te wijten was aan een zware ontsteking op de inwendige wonde. Ik zocht troost in eten, geen vreetbuien maar wel vaker een koek, één tot anderhalve liter cola light per dag, vaker en meer chips en eens Martini.

Dat beterde niet toen het slechte nieuws kwam over de resultaten van de eerste ingreep. Ik voelde me zo verdrietig en had het gevoel dat mijn lichaam me in de steek liet want dit was niet de eerste pittige fysieke tegenslag waarmee ik te kampen kreeg. De angst voor de toekomst en hoe die toekomst eruit zou zien was groot. Na een hele reeks nieuwe onderzoeken bij een andere gynaecoloog onderging ik – veel beter geïnformeerd en met nieuwe hoop! – 5 maanden later een tweede ingreep. Geen bijkomende ontsteking op de wonde deze keer, het eerste voorzichtig positieve nieuws dat alles deze keer wel verwijderd was en weten dat het zeker 4 maanden zou duren voordat ik hersteld was, keek ik voorzichtig positief vooruit. Ik maakte de klik in mijn hoofd dat je maar 1 lichaam hebt en ik wou niet alleen voor mezelf maar ook voor mijn dochter opnieuw gezond en gelukkig zijn, blij zijn met mezelf.

Wat nu?

Ik wist dat sporten de eerste maanden nog niet zou lukken dus wou ik alvast inzetten op gewicht verliezen door mijn eetpatroon aan te pakken. Ik kende Kokoro al van de relaxyoga die ik eerder bij Sofie volgde en de Rainpharma verzorgingsproducten die ik gebruik. Het financiële aspect speelt voor mij een grote rol waardoor ik niet eerder instapte in 1 van de afslankprogramma’s. De Challenge van de Smart Nutrion Box met infosessie en Q&A begin september ’21 kwam dan ook als geroepen!

11 september ’21 startte ik met de Dream Plan Fly bullet journal in de aanslag en veel goede moed. Ik had het nodig om iedere dag alles goed bij te houden: inname van de supplementen, water drinken, stuk fruit eten, bewegen waar het kon, cola light beperken, maaltijden plannen, … Ik kon er mijn creatief ei in kwijt om maand na maand mijn bullet journal te pimpen voor de komende weken. Het tracken van wat mijn nieuwe gewoontes werden, deed ik zo op een leuke manier. Ik merkte bij mezelf dat na ruim 3 maanden de nieuwe gewoontes geïnstalleerd waren en de nood om alles dagelijks na te gaan er minder was. Ik stelde voor mezelf vervolgdoelen op en kijk hier regelmatig nog naar.

Voor mij zijn vermoeidheid en hormonale schommelingen de grootste triggers om naar ongezonde voeding en ongezonde hoeveelheden te grijpen. De controle-afspraken om de 3 of 4 weken zijn voor mij de nodige stok achter de deur. Ook mezelf te hard pushen op fysiek gebied waardoor de chronische bekkenpijn (die waardoor ik enkele jaren geleden bij Sofie op haar yogamat terechtkwam toen ik zowel fysiek als mentaal crashte) heel erg opsteekt en ik dat dagen moet bekopen, niet kan sporten en gefrustreerd geraak blijft ook een valkuil.

Vol vertrouwen naar de toekomst

Ondertussen kreeg ik – 6 maanden na de laatste ingreep – goed nieuws van de gynaecoloog en bouwde ik sporten op tot wekelijks opnieuw het uur pilates, 1 x zwemmen, 1u fietsen op de hometrainer en wandelingen met mijn hond rond de 9 km in het weekend. De combinatie van sporten en het aangeleerde voedingspatroon hoop ik permanent vol te blijven houden. De begeleiding en ondersteuning van het Kokoro team waren en zijn nog steeds warm en bemoedigend. Van de start tot nu heb je het gevoel er niet alleen voor te staan. Met de nodige tips, ondersteuning en aanmoediging ga je naar het doel dat je zelf bepaalt want nee, ik heb geen kledingmaat 36 ondertussen. Wél maat 40, 1 van mijn vooropgestelde doelen. Volgens de lichaamsvetmeter ben ik nog steeds zwaarlijvig maar mijn BMI is opnieuw lager dan 25 en dus ‘normaal’. Ik blijf stap per stap nog verder werken aan minder vetmassa en meer spieren. En last but nog least: ik ben terug blij met mezelf! Misschien wel het belangrijkste vooropgestelde doel?!

En jij?

Hoe zit het met jouw energie? Ook wat nood aan wat nieuwe ‘punch’, positiviteit en goede gewoontes? Laat deze kans dan niet schieten. Neem contact op zodat we jou ook kunnen begeleiden naar een betere versie van jezelf. Mail ons op info@kokoro.be.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

RainPharma Shake Mousse

RainPharma Shake Mousse

RainPharma Shake Mousse Mmmh zo een lekkere chocolade mousse, of misschien een ander smaakje? Wat dacht je van een yoghurt of bananen mousse? RainPharma heeft een simpel recept zodat jij een heerlijke en gezonde mousse kan maken in een smaak naar keuze! Ingrediënten 2...

Lees meer
Opfrissing van de supplementen

Opfrissing van de supplementen

We moeten het toegeven, ondertussen heeft Rainpharma al een behoorlijk plaatje aan voedingssupplementen. We zetten ze in voor huidverbetering, tijdens het Smart Nutrition Project, tijdens Balance Program, voor meer energie, minder stress en beter slapen, ...  Hier...

Lees meer
5 tips voor blijvend resultaat

5 tips voor blijvend resultaat

Holderdebolder "Ik start straks" is een zin die we wel eens horen van mensen die eindelijk op het punt zijn dat ze absoluut actie willen nemen.  Ze hebben beslist dat ze iets aan hun voedingsschema willen veranderen, ze willen meer energie, beter slapen, ongezonde...

Lees meer