Aangenaam, ik ben je huid.

Je huid, een grote onbekende

Al twee jaar geef ik workshops over de huid en in die tijd is me één ding echt duidelijk geworden: we kennen onze huid niet. We gaan acné bestrijden met te peelen en agressief reinigen. Bij droogte gaan we dan weer een dikke crème smeren die super zacht aanvoelt. Klinkt dit logisch? Ja, het is er ook zo ingepompt.

Nou moe

Al deze kennis mag je eigenlijk achterwege laten als je je huid écht wil laten stralen. Begin eerst en vooral met te kijken naar wat je eet en drinkt. En hoe gaat je stoelgang? Ook deze vragen stellen we in de workshops. Niet omdat we ervan genieten hoe de mensen kijken van ‘shit, waar heb ik mij voor ingeschreven?!’ (of toch niet alleen :)), maar omdat dit de essentie is.

Je huid wordt gebouwd van binnenuit. Elke 30 dagen heb je een nieuwe huid en die wordt gemaakt met wat je eet. In de IT is er een mooie term die ook hier van toepassing is ‘garbage in, garbage out’. Anderzijds, hangen de bacteriën van je darmen samen met die van je huid. Om je huid mooi te krijgen, repareer eerst je binnenkant.

Wil dat zeggen dat je de buitenkant mag laten voor wat ze is? Nee, tuurlijk niet! De essentie van een auto zit ook vanbinnen, de motor, maar dat wil niet zeggen dat we de buitenkant laten verroesten, of wel? En net zoals de huid om twee redenen: enerzijds omdat we graag rond rijden in een mooie wagen en anderzijds omdat een onverzorgde buitenkant, de binnenkant wel eens zou kunnen aantasten.

Klaar om je huid te leren kennen? Vanbinnen én vanbuiten?

Een andere heel waardevolle oneliner is ‘eerst begrijpen dan begrepen worden’ en dat geldt voor je huid ook. Kom alles te weten over je huid tijdens een workshop. Leer hoe hij werkt, wat zijn functies zijn en hoe jij er dagelijks voor zorgt dat hij zijn functie niet kan uitoefenen.

Woon onze workshop bij in Everberg op woensdag 25 oktober  of kom naar het hartje van RainPharma in Leuven op vrijdag 20 oktober. Kom je van ergens anders? We geven workshops in het hele land bij andere RainPharma verdeelpunten ook. Check hier of we bij jou in de buurt komen.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Voel je terug 6

Voel je terug 6

Kinderlijke nostalgie Want daar komt het volgens velen op neer. Een verlanglijstje maken. Nog net niet knippen uit een boekje en plakken. Nog net geen brief schrijven en vertellen waarom je al dan niet in aanmerking komt voor iets zoets. De voorbereiding van de Winter...

Lees meer
Elk onze eigen weg

Elk onze eigen weg

Als het op is. Laat me met de deur in huis vallen, want de suspense opbouwen, gaat het niet minder hard maken of minder definitief. Vincent en ik gaan uit elkaar, onze wegen scheiden, het is op. We vierden onze 20 jaar samen dit jaar, onze 11 jaar getrouwd, maar we...

Lees meer
Lanceren, af of niet.

Lanceren, af of niet.

Perfectly imperfect Nee, de site is niet af. Er staan mogelijk nog schrijffouten in. En ja, op de "esthetiek" pagina's missen nog foto's. En nee, hij is nog niet binnenste buiten, onderst boven gekeerd. Hij is dus niet perfect. Net zoals alles in het leven, elke dag....

Lees meer