Aangenaam, ik ben je huid.

Je huid, een grote onbekende

Al twee jaar geef ik workshops over de huid en in die tijd is me één ding echt duidelijk geworden: we kennen onze huid niet. We gaan acné bestrijden met te peelen en agressief reinigen. Bij droogte gaan we dan weer een dikke crème smeren die super zacht aanvoelt. Klinkt dit logisch? Ja, het is er ook zo ingepompt.

Nou moe

Al deze kennis mag je eigenlijk achterwege laten als je je huid écht wil laten stralen. Begin eerst en vooral met te kijken naar wat je eet en drinkt. En hoe gaat je stoelgang? Ook deze vragen stellen we in de workshops. Niet omdat we ervan genieten hoe de mensen kijken van ‘shit, waar heb ik mij voor ingeschreven?!’ (of toch niet alleen :)), maar omdat dit de essentie is.

Je huid wordt gebouwd van binnenuit. Elke 30 dagen heb je een nieuwe huid en die wordt gemaakt met wat je eet. In de IT is er een mooie term die ook hier van toepassing is ‘garbage in, garbage out’. Anderzijds, hangen de bacteriën van je darmen samen met die van je huid. Om je huid mooi te krijgen, repareer eerst je binnenkant.

Wil dat zeggen dat je de buitenkant mag laten voor wat ze is? Nee, tuurlijk niet! De essentie van een auto zit ook vanbinnen, de motor, maar dat wil niet zeggen dat we de buitenkant laten verroesten, of wel? En net zoals de huid om twee redenen: enerzijds omdat we graag rond rijden in een mooie wagen en anderzijds omdat een onverzorgde buitenkant, de binnenkant wel eens zou kunnen aantasten.

Klaar om je huid te leren kennen? Vanbinnen én vanbuiten?

Een andere heel waardevolle oneliner is ‘eerst begrijpen dan begrepen worden’ en dat geldt voor je huid ook. Kom alles te weten over je huid tijdens een workshop. Leer hoe hij werkt, wat zijn functies zijn en hoe jij er dagelijks voor zorgt dat hij zijn functie niet kan uitoefenen.

Woon onze workshop bij in Everberg op woensdag 25 oktober  of kom naar het hartje van RainPharma in Leuven op vrijdag 20 oktober. Kom je van ergens anders? We geven workshops in het hele land bij andere RainPharma verdeelpunten ook. Check hier of we bij jou in de buurt komen.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola Wil jij een gezond en snel ontbijt? Wij hebben het perfecte recept voor jou! Granola kan je in het weekend makkelijk zelf maken en voorbereiden. Goed afgesloten blijft die wel 2 weken houdbaar! In de week bereid je dan snel jouw...

Lees meer
Ratatouille ovenschotel

Ratatouille ovenschotel

Ratatouille ovenschotel Keek jij ook wel eens naar die film Ratatouille en dacht je "Dat ziet er zo délicieux uit, ik wil dat ook op mijn bord"? Wel het is zo gemakkelijk en ook nog eens super gezond! Voor deze ovenschotel verzamel jij al jouw favoriete groenten zoals...

Lees meer
Kikkererwten en Paprika’s met Warme Chili-Tahin

Kikkererwten en Paprika’s met Warme Chili-Tahin

Kikkererwten en Paprika's met Warme Chili-Tahin Een heerlijke maaltijdsalade die je zo kan klaarmaken in de oven, zonder veel afwas! Kikkererwten zijn één van de meest eiwitrijke peulvruchten. Daarom zijn ze een goede vervanger voor vlees, zoals in dit vegetarisch...

Lees meer