Aangenaam, ik ben je huid.

Je huid, een grote onbekende

Al  honderden workshops gaf over de huid en in die tijd is me één ding echt duidelijk geworden: we kennen onze huid niet. We gaan acné bestrijden met te peelen en agressief reinigen. Bij droogte gaan we dan weer een dikke crème smeren die super zacht aanvoelt. Klinkt dit logisch? Ja, het is er ook zo ingepompt.

Nou moe

Al deze kennis mag je eigenlijk achterwege laten als je je huid écht wil laten stralen. Begin eerst en vooral met te kijken naar wat je eet en drinkt. En hoe gaat je stoelgang? Ook deze vragen stellen we in de workshops. Niet omdat we ervan genieten hoe de mensen kijken van ‘shit, waar heb ik mij voor ingeschreven?!’ (of toch niet alleen :)), maar omdat dit de essentie is.

Je huid wordt gebouwd van binnenuit. Elke 30 dagen heb je een nieuwe huid en die wordt gemaakt met wat je eet. In de IT is er een mooie term die ook hier van toepassing is ‘garbage in, garbage out’. Anderzijds, hangen de bacteriën van je darmen samen met die van je huid. Om je huid mooi te krijgen, repareer eerst je binnenkant.

Wil dat zeggen dat je de buitenkant mag laten voor wat ze is? Nee, tuurlijk niet! De essentie van een auto zit ook vanbinnen, de motor, maar dat wil niet zeggen dat we de buitenkant laten verroesten, of wel? En net zoals de huid om twee redenen: enerzijds omdat we graag rond rijden in een mooie wagen en anderzijds omdat een onverzorgde buitenkant, de binnenkant wel eens zou kunnen aantasten.

Klaar om je huid te leren kennen? Vanbinnen én vanbuiten?

Een andere heel waardevolle oneliner is ‘eerst begrijpen dan begrepen worden’ en dat geldt voor je huid ook. Kom alles te weten over je huid tijdens een huidanalyse. Leer hoe hij werkt, wat zijn functies zijn en hoe jij er dagelijks voor zorgt dat hij zijn functie niet kan uitoefenen.

Maak een afspraak of spring binnen in één van onze winkels
Ma-za 10u-18u
Kortenberg 02 445 06 45
Leuven 016 22 07 95
Info@kokoro.be

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

RainPharma Shake Mousse

RainPharma Shake Mousse

RainPharma Shake Mousse Mmmh zo een lekkere chocolade mousse, of misschien een ander smaakje? Wat dacht je van een yoghurt of bananen mousse? RainPharma heeft een simpel recept zodat jij een heerlijke en gezonde mousse kan maken in een smaak naar keuze! Ingrediënten 2...

Lees meer
Opfrissing van de supplementen

Opfrissing van de supplementen

We moeten het toegeven, ondertussen heeft Rainpharma al een behoorlijk plaatje aan voedingssupplementen. We zetten ze in voor huidverbetering, tijdens het Smart Nutrition Project, tijdens Balance Program, voor meer energie, minder stress en beter slapen, ...  Hier...

Lees meer
5 tips voor blijvend resultaat

5 tips voor blijvend resultaat

Holderdebolder "Ik start straks" is een zin die we wel eens horen van mensen die eindelijk op het punt zijn dat ze absoluut actie willen nemen.  Ze hebben beslist dat ze iets aan hun voedingsschema willen veranderen, ze willen meer energie, beter slapen, ongezonde...

Lees meer