Blog: A shake a day keeps the problems away

Bij het binnenkomen van de winkel in Everberg heb je vast en zeker al wel eens de potten shakesΒ gespot. De vraag is natuurlijk: waarom zijn die shakes als bron van eiwitten nu het ideale tussendoortje? In deze blog sommen we even alle voordelen voor je op. Je bent gewaarschuwd: het zijn er veel!

Eiwitten = de bouwstenen in ons lichaam

Zoals een huis wordt gebouwd met bakstenen, wordt ons lichaam opgebouwd m.b.v. eiwitten. Eiwitten hebben heel wat functies in ons lichaam: ze kunnen dienen als energiebron; ze vormden de bouwsteen van huid, haar, nagels, botten, bloed, spieren; ze dragen bij tot onze spijsvertering en het immuunsysteem,… Dit zijn eigenlijk al genoeg redenen om elke dag een shake te drinken, maar we gaan nog even door πŸ˜‰

Voor velen misschien de grootste verrassing: onze huid is volledig opgebouwd uit eiwitten, meer bepaald het eiwit collageen. Hoe je huid er dus langs de buitenkant uitziet, wordt volledig bepaald door wat er in de binnenkant van je lichaam aan eiwitvoorraad aanwezig is. Vandaar noemen we een shake ook wel de beste dagcrème die je kan hebben.

Wanneer eiwitten in het lichaam worden opgenomen, worden zij in de darm gesplitst in kleine stukjes (de aminozuren genoemd). Met die kleine bouwstenen kan het lichaam dan vervolgens het eiwit collageen aanmaken en dat weerspiegelt zich dan in een stralende huid. Het heeft dus geen zin om collageen te smeren aangezien het pas in het lichaam wordt aangemaakt. Wat wel zin heeft, is om ervoor te zorgen dat je steeds voldoende eiwitten opneemt in het lichaam.

Waar het vaak misloopt en waar een shake kan helpen

Dat het belangrijk is om dagelijks voldoende eiwitten op te nemen, begrijpt iedereen. Het is nochtans ter hoogte van deze stap dat het vaak misloopt. Per dag moet je 3 keer 30 gram eiwitten opnemen. De meeste Westerse personen nemen bij hun ontbijt en middagmaal echter amper eiwitten op in het lichaam. ’s Avonds wordt dit tekort dan gecompenseerd door een veel te grote portie vlees. Maar zo werkt het jammer genoeg niet. Het lichaam kan namelijk geen grote porties eiwitten verwerken in één keer met schade aan de nieren tot gevolg.

Het is dus echt belangrijk om zo veel mogelijk het patroon van 3 keer 30 gram eiwitten te volgen. Om hieraan te komen zal je vaak je voedingspatroon moeten veranderen, omdat het niet altijd gemakkelijk is om bij je ontbijt en middageten aan die 30 gram eiwitten te komen. DΓ© ideale oplossing: een shake als tussendoortje om ervoor te zorgen dat je lichaam ook in de voormiddag voldoende bouwstenen heeft om eiwitten aan te maken.

Ben je benieuwd naar welke producten ongeveer 20-30 gram eiwitten bevatten om zo een goed voedingspatroon te kunnen opstellen? Aarzel dan niet om hulp te vragen aan Kari, ze helpt je hier graag mee.

In alle kleuren en smaken

Goed nieuws, Rainpharma heeft ondertussen al heel wat shakes op de markt. Er is voor ieders wat wils. Zo heb je shakes met de smaak van koffie (MAAR er zit geen caffeΓ―ne in!); fruitige smaken zoals mango en banaan; heel wat verschillende chocoladesmaken zoals melkchocolade, maar ook donkere chocolade;…

Nog 2 tips voor wie zijn shake graag eens op een andere manier drinkt:

  • Raw Chocolate is een shake die je kan opwarmen en zo kan je op een koude winterdag een warme chocoladeshake maken πŸ˜‰ (dit mag niet bij de andere shakes)
  • En ja hoor, voor op een warme zomerdag hebben we ook een alternatief. Meng 3 schepjes van een shake met 250 ml ongezoete amandelmelk. Vul ongeveer 6 ijsvormen met dit mengsel en zet het bij voorkeur een nachtje in de vriezer. Snel, eenvoudig en lekker!

Shakes zijn goed voor iedereen

Je denkt nu misschien: mijn huid ziet al goed uit dus ik heb geen baat bij een extra shake als tussendoortje. Ik zal je moeten teleurstellen, de titel van deze blog is dan ook één en al waarheid. Een shake is écht goed voor iedereen:

  • Sporters, senioren en vegetariΓ«rs kunnen, afhankelijk van hun voedingspatroon, een mogelijk tekort of een niet optimale spreiding aan eiwitten hebben.
  • Personen tijdens een afslankingsdieet hebben zeker baat bij shakes om te voorkomen dat het lichaam beroep gaat doen op de spieren als energiebron. Je voorkomt met een shake dus spierafbraak.
  • Voor zij die een gezondere huid wensen: door verstandig je eiwitinname te spreiden, kan je een opvallendeΒ huidverbetering en anti-aging bekomen. Je huid ziet er een stuk jonger en soepeler uit.
  • Iemand die zich in een herstelperiode bevindt na een operatie kan extra eiwitten gebruiken om de wondheling te stimuleren.

Tot slot: extra tips voor collageenaanmaak

Om de blog te beΓ«indigen geven je graag nog wat enkele tips mee om de aanmaak van collageen en dus een stralende huid te bevorderen: probeer dagelijks voldoende lichaamsbeweging te hebben, want voor de aanmaak van collageen heb je zuurstof nodig. Vermijd alcohol, te veel suikers, antibiotica en onnodige medicijnen. Ze verhinderen nl. de opname van eiwitten. Eet voldoende groenten en fruit, want vitamine C bevordert de aanmaak van collageen. En tot slot: drink zo veel mogelijk water.

Ben je klaar om jouw favoriete smaakje uit te kiezen en te experimenteren met de Rainpharma shakes? Klik dan op deze link:Β https://www.kokoro.be/shop/product-categorie/voedingssupplementen-2/rainshake/

Leer alles wat je moet weten over je huid. Zo kan je kritisch beslissen wat je wel en niet wil smeren. Plan een workshop in, je huid zal je dankbaar zijn.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

RainPharma Shake Mousse

RainPharma Shake Mousse

RainPharma Shake Mousse Mmmh zo een lekkere chocolade mousse, of misschien een ander smaakje? Wat dacht je van een yoghurt of bananen mousse? RainPharma heeft een simpel recept zodat jij een heerlijke en gezonde mousse kan maken in een smaak naar keuze! IngrediΓ«nten 2...

Lees meer
Opfrissing van de supplementen

Opfrissing van de supplementen

We moeten het toegeven, ondertussen heeft Rainpharma al een behoorlijk plaatje aan voedingssupplementen. We zetten ze in voor huidverbetering, tijdens het Smart Nutrition Project, tijdens Balance Program, voor meer energie, minder stress en beter slapen, ...Β  Hier...

Lees meer
5 tips voor blijvend resultaat

5 tips voor blijvend resultaat

Holderdebolder "Ik start straks" is een zin die we wel eens horen van mensen die eindelijk op het punt zijn dat ze absoluut actie willen nemen.Β  Ze hebben beslist dat ze iets aan hun voedingsschema willen veranderen, ze willen meer energie, beter slapen, ongezonde...

Lees meer