HOERA 1 jaar.

Ongelooflijk maar waar: we mogen ons eerste kaarsje uitblazen. “We” is Kokoro en Bodycentrum, samen het nieuwe Kokoro.

Exact één jaar geleden, dag op dag, tekenden we voor de overname. Exact één jaar geleden kregen al onze collega’s het nieuws te horen. Exact één jaar geleden begon ons verhaal samen. Als dat geen moment is om even bij stil te staan…

Zekerheid?

Het enige zekere, is dat er niets zeker is. En de enige waarheid die nooit verandert, is dat alles altijd verandert. En anders is niet slechter. En uit tegenslag komen de meest waardevolle lessen. En niemand heeft een glazen bol. En samen is alles zoveel gemakkelijker. Enkele van de oneliners die ons door het voorbije jaar sleurden.

Het samengaan van deze twee zaken blijft een ontzettend waardevolle zet. We bundelden op deze manier expertise en enthousiasme. Het community aspect met doelgerichte aanpak. En we zijn nog lang niet waar we willen geraken, uitgepraat en “uitveranderd”. Omdat dat een constante is. Elke dag is een nieuw begin, een nieuw avontuur en een nieuwe ontdekking.

Leerrijk

Als het voorbije jaar iets was, dan is het leerrijk. Niets te ‘business as usual’. Er was heel weinig kans om een solide basis uit te bouwen of om echt een stevige structuur op poten te zetten (op welk vlak ook).

Langs de andere kant is het net dat gegeven – dank u Lockdowns – dat ervoor gezorgd heeft dat we elkaar zo goed hebben leren kennen. Dat we zo ingespeeld zijn op elkaar en dat de mensen die nu nog op deze crazy rollercoaster zitten, hun plaats gevonden hebben, genomen hebben.

Ik kan echt emotioneel worden als ik denk aan hoe sommige collega’s helemaal open bloeiden, hoe Kortenberg en Leuven elkaar uit de rats trekken bij ziektes, hoe we elkaar spreekwoordelijke knuffels geven (we tellen af naar het moment dat dat mag) wanneer het nodig is, hoe we elke dag zo fijn mogelijk maken.

Mijn team.

Power Rangers, Superwomans, Pipi Langkousen. Noem mijn collega’s hoe je wil, maar muurbloempjes of stille muisjes zijn ze niet. Kunnen ze niet zijn, op onze rollercoaster is dat geen optie.  Allemaal zo heerlijk anders en samen dus zoveel meer waard voor elk apart – diversiteit is mega verrijkend én ontzettend leerrijk –, voor jullie – want zo is er altijd wel iemand bij wie jij je goed voelt – en voor Kokoro: want iedereen brengt ontzettend veel bij aan het geheel.

Knoop

Maar ondernemen is ook moeilijke beslissingen nemen. Ik ken er ondertussen alles van (hoop ik). Exact één jaar na de overname nemen we de moeilijke beslissing om de winkel op de Bondgenotenlaan te sluiten. Om zeer diverse redenen, maar vooral omdat het onmogelijk werd om daar voor jullie de kwaliteit en service op alle vlak te garanderen die wij zo belangrijk vinden.

“Reculer pour mieux sauter”, want we hebben natuurlijk al een nieuwe locatie op het oog en nog wel op dezelfde straat. Waar en wat en hoe: dat gaan we nog niet onthullen, dat is ook nog niet voor direct.

Drie

En ondanks de sluiting op de Bondgenotenlaan – tijdelijke sluiting want nog dit jaar poppen we verder uit de grond – blijven we vanaf september met drie winkels. Gek he? Kortenberg, Leuven,… waar of wat dan nog? En dan nog vanaf september… Nog een reden om te blijven volgen want hier communcieren we weldra over!

Moe

Zeker. Doodmoe, want wat een jaar, op werkelijk alle vlak. Maar kijk: we staan en springen nog rond. En ikzelf ook. Dank zij het team, dankzij jullie, dankzij de supplementen en de yoga (eerlijk is eerlijk, geen geheimen bij ons), dankzij al mijn waardevolle vrienden, mijn kindjes en mijn lief.

 

Maar het weekje verlof dat voor mij volgende week op het programma staat, komt zeker niet te vroeg. Opladen, bijtanken, lachen, rusten. Want zoals je al las: het wordt een spannend eindejaar. Al hoop ik op iets minder onverwachte tussenkomsten dan vorig jaar 😉

 

Dank jullie wel uit de grond van ons en mijn ‘Kokoro’ en tot snel!

4 Reacties

 1. Nadine Verbruggen

  Proficiat Kokoro, altijd leuk en inspirerend om jullie posts te lezen! Doe zo verder en veel success voor de toekomst!

  Antwoord
  • Sofie Verheirstraeten

   Dank je ❤

   Antwoord
 2. Lief Vandeperre

  Zo mooi om lezen. Dit bruist. Dit voelt warm. Dit voelt moooi.
  Proficiat!!!

  Antwoord
  • Sofie Verheirstraeten

   Dank je ❤

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

recent op de blog

Schoonheidsspecialist(e)

Schoonheidsspecialist(e)

SCHOONHEIDSSPECIALIST(E) Welkom bij Kokoro, hart in het Japans, met een groot hart voor onze klanten, ook en zeker op lange termijn. Onze onderscheidende factor in de schoonheids-en gezondheidssector. Ceci n’est pas un institut. Ons verhaal stopt niet bij de...

Lees meer
Marie herkadert

Marie herkadert

Beyond the Moon Dit bericht kon je lezen op de Facebook pagina van Beyond the Moon: Even ertussenuit, weg van het ziekenhuis, was een grote wens van de 9-jarige Marie en haar familie. Met haar broer op een vlot en op de schuifaf, samen pootje baden, knuffelen, dieren...

Lees meer
We zoeken een collega!

We zoeken een collega!

Winkelmedewerker – Huid en vitaliteit Welkom bij Kokoro, hart in het Japans, met een groot hart voor onze klanten, ook  en zeker op lange termijn. Onze onderscheidende factor in de schoonheids-en gezondheidssector. Ceci n’est pas un magasin. Ons verhaal stopt niet bij...

Lees meer